≫ 

“Moj sin je prsnuo vodu u oko iz gumene igračke za kupanje. Ubrzo je počeo pakao, zamalo je oslepeo"

Većina roditelja u Srbiji ovo dopušta svojim mališanima, i ne sluteći koliko je opasno

  • 0
Eden Strong Foto: Facebook/Eden Strong - No Shame

Većina mališana obožava da se kupa u kadi sa gumenim igračkicama za vodu, ali roditelji i ne slute koliko ta igra može da bude opasna po zdravlje njihovih mališana.

U to se uverila Eden Strong iz Čikaga koja je dozvolila malenom Bajloru da u kadu punu vode spusti gumene igračke koje su stajale u kupatilu i služile mu za igru samo kada se kupa. Veselo je spuštao igračke u vodu, a onda prskao sebe u oči vodom koja se skupljala u unutrašnjosti njegovih malih gumenih prijatelja.

Mama se nije previše zabrinula kada se na licu njenog sina pojavilo crvenilo, ali kada je ono počelo da se širi i zauzelo gotovo polovinu lica, zatražila je lekarsku pomoć.

Pedijatar je najpre mališanu dao kapi za oči, ali kako Bajloru nije bivalo bolje, njegova mama se uspaničila. Nije mu pomogao ni antibiotik, pa je Eden odlučila da sa sinom ode u bolnicu.

Posted by Eden Strong - No Shame on Понедељак, 21. септембар 2020.

- Oko mu je bilo toliko natečeno da mu se nije videla beonjača. Bajlor je goreo od temperature. Tada sam shvatila da se događa nešto veoma ozbiljno - priča Eden.

Kada su lekari pregledali dečaka, odmah im je bilo jasno o čemu se radi - dobio je celulitis, bakterijsku infekciju kože koja se na kraju proširila na celo lice i zahvatila oba oka. 

Posted by Eden Strong - No Shame on Понедељак, 21. септембар 2020.

Kako se Bajlor razboleo?

Gumene igračkice koje je svakodnevno stavljao u kadu kad bi ga mama kupala bile su idealno skladište opasnih bakterija. Onog trenutka kad je igračkice prilikom poslednjeg kupanja spustio u kadu i vodu iz njih špricao u svoje lice, bakterije su okupirale njegovo oko. Već za nekoliko sati napravile su havariju u vidu celulitisa. Da Eden nije na vreme reagovala, njen sinčić bi sada možda bio slep, a možda ne bi ni preživeo infekciju.

Bajlorova mama odlučila je da preko društvenih mreža pošalje upozorenje svim roditeljima i posavetovala ih da zabrane upotrebu dečjih gumenih igračaka u vlažnom okruženju kakvo je kupatilo.

- Gumene igračkice jesu slatke i deca ih vole, ali poslušajte moj savet, izbacite igračkice iz kupatila. Neće vam pomoći ni svakodnevno dezinfikovanje; bakterije su nevidljive i bolje je da ne rizikujete - poručuje Edin.

Patka, pačja jaja Gumena igračkica za vodu; Foto: Pixabay

Video: Evo šta vam sve ostane u kupaćem posle svakog izlaska iz vode

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA