≫ 

Majka 10 dece ponovo trudna: Ova porodica mesečno troši oko 120.000 dinara na hranu

Kortni Rodžers planira još dvoje dece

  • 12
desetoro deće, Courtny Rogers Printscreen: Instagram/littlehouseinthehighdesert

Nakon što se udala za crkvenog pastora Krisa Rodžerska godine 2008, Kortni Rodžers (36) iz Nju Meksika, rodila je šest dečaka i četiri devojčice, a trenutno je u osmom mesecu trudnoće.  

Kortni je majka Klintu, Kleju, Kejdu, Kejli, Kešu, blizancima Koltu i Kejsu, Kejlen, Koudiju, Korali i očekuje još jednu ćerku u novembru ove godine.

Par potroši oko 1.000 dolara (100.000 RSD) na božićne poklone za svoju decu.

- Drago nam je što očekujemo još jedno dete - rekla je Kortni, čiji je život toliko zauzet da godišnje jednom može da izađe sa svojim mužem, a svuda se voze u kombiju sa 15 sedišta.

- Uvek se brinem na početku trudnoće, pošto sam ranije imala dva pobačaja. Sad sam ušla u 33. nedelju, tako da sam se opustila. Jedva čekam da ugledam svoju ćerku - rekla je majka za "San".

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Courtney Rogers (@littlehouseinthehighdesert) on

Ona kaže da sa trudnoćom nije imala komplikacija i osećala se dobro sve vreme, ali prosto joj je bilo šokatno što ova beba ima isti termin kao ona koju su izgubili pre četiri godine.

Kris i Kortni, koji mesečno potroše 1.200 dolara (120.000 RSD) na hranu za porodicu, takođe školuju decu kod kuće.

U januaru ove godine, par je pokrenuo akciju u okviru koje upozorava ljude da izbegavaju nepotrebno gomilanje namirnica, i apeluje na sve porodice da s boljom organizacijom mogu da uštede veliku sumu novca.

Porodica može da sebi priušti jedno putovanje u Džordžu, kod rođaka, svakog leta. Putni troškovi im obično ne prevaziđu 1.000 dolara, naravno, mnogo pomaže to što ne plaćaju za smeštaj.

- Želimo da imamo 12-oro dece, čak i četrnaestočlanu porodicu - rekla je Kortni.

Za ovu porodicu je sasvim normalno da je nekoliko dece u pelenama istovremeno, i to što svuda treba da ponesu barem dvoje kolica.

- Mislim da nova beba neće mnogo uticati na naš svakodnevni život. Svi ćemo se lako navići na to što imamo novorođenče u kući - objasnila je.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Courtney Rogers (@littlehouseinthehighdesert) on

U njihovom domaćinstvu svako dete ima svoj zadatak, pomažu u kućnim poslovima i u pripremi hrane.

Uprkos savetu Svetske zdravstvene organizacije da se napravi razmak između trudnoća od 18 do 24 meseca, Kortni ne vidi razlog zašto bi čekala sa širenjem svoje porodice.

- Rečeno mi je da postoji veći rizik od krvarenja ako imate puno beba, ali ne brinem zbog toga, jer se porađam u bolnici i mislim sa sam u sigurnim rukama - rekla je majka.

Ona priznaje da roditi sedmoro dece u roku od 6 godina zaista nije bilo lako.

- Mnogim ljudima nije jasno kako mogu da posvetim dovoljno vremena svojoj deci. Jednostavno ne idu u školu, pa ceo dan provodimo zajedno - objasnila je korni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maki

    8. oktobar 2020 | 20:39

    U Srbiji zena sa crtvoro dece odbijena za deciji dodatak uz obrazlozenje da je rodila vise dece nego sto treba. Nisam verovao dok nisam licno procitao resenje i ne mogu da verujem sta se radi u ovoj zemljj

  • Horgos

    8. oktobar 2020 | 20:01

    Ovo je jako lepo videti. Dar od Boga koji je vecan. Kod nas u Vojvodini je mnogo bolja situacija sa radjanjem odkad nam iz Madjarske daju pomoc u vidu kompleta skolskog pribora i novaca.Dosta se novaca ustedi jer je pribor mnogo skup. Sad skoro svaka porodica ima po 2 ili 3 , neki i 4 dece,samo mi nije jasno sto Srbi ne radjaju szrpske familije imaju po jedno dete ili nijedno

  • Marija

    8. oktobar 2020 | 21:09

    Je li zna gospođa da može imati seks i da ne zatrudni?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA