≫ 

Jeziv snimak šokirao roditelje u Rusiji: Stavio bebinu glavu među noge i uvrnuo je za 180 stepeni

Slučaj nasilnog masiranja novorođenčeta stigao do policije

  • 4

Istražitelji Istražne uprave Istražnog komiteta Ruske Federacije u Novosibirskoj oblasti proveravaju video snimak na kojem terapeut, kako su naveli u istrazi "masažom na novorođenom detetu pruža usluge koje ne ispunjavaju zahteve bezbednosti života i zdravlja potrošača“.

- Na snimcima muškarac steže bebinu glavu kolenima i okreće je za 180 stepeni. Istovremeno, maser tvrdi da ti postupci nisu opasni. Prema njegovim rečima, uz pomoć masaže pokušao je da ispravi ručice bebe - kaže radnica pres službe za Novosibirsk region Anastasija Kulešova.

Istraga će razjasniti okolnosti navodnog krivičnog dela, navodi se u saopštenju. Ruski novinari kontaktirali su navodnog počinioca, koji je rekao da je video lažan. Dodao je da se u snimku pojavljuje gumena lutka, a zvuk plača je dodat tokom montaže.

Penzionisana medicinska sestra i bivša radnica optuženog terapeuta, koju su novinari zvali za komentar na snimak,  rekla je da sa mališanima obično radi 40 minuta i „napreže“ ih, ali da tokom seanse „ne plaču“.

- Ovakvi potezi se rade samo u medicinske svrhe i primenjuju se u lekarski prepisanim dozama -  izjavila je ona.

Osim toga, 61-godišnji terapeut, rekao je novinarima da se on ne pojavljuje na video snimku, kao i da je tokom 30 godina rada u toj profesiji uvek dobijao pozitivne kritike od bivših pacijenata. I pored njegovih navoda, pres služba Istražne uprave Istražnog komiteta Ruske Federacije u Novosibirskoj oblasti obavestila je javnost da će na osnovu rezultata predistražne provere biti doneta proceduralna odluka.

Na početku teksta pogledajte video nasilnog masiranja bebe, koji je uzburkao rusku javnost.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lejla

    22. oktobar 2020 | 19:22

    Ovome je sigurno rođaka ona umjetnica što je nacrtala ''Kenkavca''...

  • Rr

    22. oktobar 2020 | 21:38

    Ovo je neki ludak dmoze malom detetu onako uvrtati glavu pa ono Je monstrum neka budala ea

  • 7890

    23. oktobar 2020 | 00:04

    Malo je reći da je ludak. Za njega samo zatvor. Auuuuu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA