≫ 

„Postporođajna depresija ne postoji“: Srpska dizajnerka "zapalila" mreže izjavom

„Bebi bluz“ kao tačka razdora na društvenim mrežama

  • 9
DiLine Dijana, diline dresses

Foto: Instagram/diline_dresses

Poznata srpska dizajnerka Dijana Radonjić nedavno je na svet donela sina. Pre rođenja dečaka Vuka, beogradska kraljica haljina, kako je Dijana poznata u javnosti, rodila je dve preslatke bliznakinje čije fotografije često objavljuje na svom Instagram profilu.

Iako je u javnosti veoma omiljena, Dijana je jednim komentarom na društvenim mrežama izazvala pravi rat.

- Žene nedelju dana posle porođaja nemaju volje da se obuku. Obaveze, malena depresija, a eto tebe i baš si slatka i samo napred. Ne može ništa preko noći - prokomentarisala je žena koja je prati.

Dijana joj je na to odgovorila:

- Depresiju kao pojam ne volim i ne poznajem. Imam tri srećice i sve je dobro.To je samo do nas i našeg uma. A i kako depresija nakon dolaska malenog bića?

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Laku noc drugari 🦋 ovu sliku je napravila Dea danas.. ❤️ I evo sada kada su svi zaspali gledam i topim se.. Moram vam reci da nije dve sjajno i bajno.. To sto se ja uvek smejem je drugo 😅, ali nemojte misliti da je sve glatko. Mnogo vas mi pise- jao blago tebi, kako si lako prosla.. Nisam ja lako prosla, ja napravim da je lako. Fokusiram se na lepo, a ne na bol i trenutnu "nemoc".. Nikada se ne zalim sto je tesko i bolno, vec sam srecna zbog dobrog koje je to donelo. To je moja tajna. Nista drugo. Nisam svemocna. I te kako boli.. i te kako sam umorna, bole grudi od dojenja (on je kao tasmanijski djavolak kada stisne), ustajanje nocu non stop.. sada su stigle i njih dve koje bi samo sa mnom.. Ne krecem se normalno, boli me sve, ogledalo ne volim... Ali BEBA JE ZDRAVA, ja sam "pretekla" 😅, Dea i Nika su dobro.. imam TROJE DIVNE DECE, pa neka boli.. 💪🏼 proci ce i ovo, a zauzvrat cu dobiti mnogo srece i ljubavi. I vrrlo imam momente kada sednem i placem kao dete, ali to ne delim ovde, jer nisam negativac. Onda u inat zelim da budem jaca, bolja, lepsa, snaznija i pametnija od svega.. i znam da hocu! ❤️Објава коју дели DiLine Dijana (@diline_dresses) дана

 

Ovaj njen komentar izazvao je veliku buru na Tviteru i Instagramu.

Žene koje su imale relativno lak porođaj podržale su uspešnu dizajnerku, tvrdeći da je u potpunosti razumeju i shvataju jačinu njene poruke.

- Draga,vidi se da te ljubav pokreće, ja obožavam takve žene! Žene lavice koje za sreću svoje porodice daju i poslednji atom snage, strpljenja, tolerancije... Ne volim mnogo ove što kukaju, evo ja sam veliki pozitivac i u potpunosti te razumem... Ja sam rodila 4 anđela i nije sve baš bilo idealno, ali sam se ja čak i u porodilištu osećala kao carica, smejala sam se, šminkala, ma svašta nešto; moje cimerke su ponavljale: blago tebi, ti kao da se nisi porodila. Ali takva sam ja, stisnem zube i idemo samo napred... Neka su nam živi i zdravi naši mališani i sva deca sveta, ionako je to jedini pravi smisao života, sve ostalo je prolazno – napisala je jedna korisnica Instagrama.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели DiLine Dijana (@diline_dresses) дана

 

Druga korisnica ove društvene mreže podržala je Dijanin pozitivan odnos prema životu:

- Ostani pozitivac, to te čini posebnom! A o bogatstvu da i ne pričam - tri anđela.

Ipak, bilo je i onih koji su prošli kroz bolna iskustva koje postporođajna depresija nosi sa sobom. Oni su se obrušili na trostruku mamu koja, na sreću, nije spoznala strašno lice depresije koja pogađa svaku desetu porodilju.

- Dok ne doživiš ništa ne postoji, ni depresija, ni anksioznost, ni napadi panike, ni korona, ništa, sve teorije zavere.... A onda tres o glavu, desi se i shvatiš koliko si grešio. Imala sam oko sebe nekoliko primera postporođajne depresije i strašno želiš da je pobediš, hoćeš, ali ne ide. Zato ćutite da vas ne snađe – glasi jedan od komentara.

O „bebi bluzu“ pisala je još jedna korisnica društvenih mreža:

- Postporođajna depresija je opisana. Dakle postoji. Mentalni, socijalni i drugi faktori utiču hoće li se ispoljiti ili neće. Svaka žena oseti hormonsku neravnotežu posle porođaja, ali svako je ne podnosi jednako. Podrška za žene koje imaju taj problem.

Video: Kejti Peri se trudna i izolovana bori i sa depresijom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • El

    22. oktobar 2020 | 17:16

    Ma šta ona zna, vidi se da joj je glava u oblacima. Isto tako može da kaže da siromaštvo, glad i beda ne postoje, jer ih nije doživela. Mozak ni na vidiku 🤦🏻‍♀️

  • MaraNS

    22. oktobar 2020 | 20:25

    Žena ima poremećaj to je dokazala time što konstanto objavljuje intimne trenutke, decu, a sada drugi put. Lako je njoj da pametuje kada ima svu pomoć... Sada lepo bojkot njenog butika.

  • ja

    22. oktobar 2020 | 18:14

    Kompleksasica.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA