"Moja beba ima već 4 meseca, a mene vođenje ljubavi sa mužem još ne privlači. Da li je to normalno?"

Ispovest mlade mame koja ne zna kako da probudi strasti u bračnoj postelji

  • 3
novorođenče, beba i mama, beba Foto: Pixabay.com

Imam 24 godine, a moj partner 27. Život u našoj spavaćoj sobi nekada je bio neverovatan. Sada se, nažalost, time ne mogu pohvaliti.

Moji hormoni su još uvek u haosu. Postala sam preosetljiva, a uz sve to još i brinem zbog kovida.

Lekar mi je dao antidepresive, ali brinem da ću se osećati umorno ako ih uzmem. Za sebe mogu da kažem da sam požrtvovana majka i da sam jedva čekala da rodim bebu.

Ponekad sanjam o seksu i želim da se potrudim, ali kada je to u pitanju, jednostavno me ne zanima. Moj partner kaže da me razume, ali onda postaje neraspoložen, što mi je apsolutno razumljivo.

Da li nešto nije u redu sa mnom ili je to samo do toga što sam novopečena mama?

Odgovor psihologa:

Može proći neko vreme dok se hormoni ne vrate na nivo pre trudnoće. Potpuno je razumljivo da žene posle porođaja upadnu anksiozno stanje, a kod nekih ono može i da potraje. Ne potcenjujte medikamente i antidepresive ukoliko vam ih je lekar preporučio. Oni neće negativno uticati na vaše sposobnosti, zapravo dobićete realniju sliku koja vam u ovom trenutku verovatno nije dostupna.

Nekad je potrebno da prođe više vremena da bi se hormoni vratili u normalu, a ukoliko dojite, izvesno je da ste još uvek u periodu ranjivosti.

Nemojte podsticati anksioznost nervirajući se zbog gubitka seksualnog nagona. Strast će se vremenom  vratiti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nensika

    17. novembar 2020 | 10:08

    Ja bre zene vas ne razumem iako sam zena, kako bre nemas potrebu za seksom ??? Pa rasiri bre te noge ,sta ti tesko ,ne kukaj posle kako nasao drugu !!! Pa normalno da ce da nadje jer ako ti nemas potrebu i mislis samo na sebe i svoje potrebe onda i treba da nadje , isto je i obrnuto ako zena ne dobija dovoljno paznje kod muza nadje kod ljubavnika, toliko !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA