≫ 

Savršeno nesebičan prijatelj

Za njih se kaže da pružaju bezuslovnu ljubav, poverenje i da će nam pomoći da se oslobodimo stresa

  • 0
Nestle Foto: Promo/Nestle

Oni nam jednostavno unose životnu radost, mogu da nas smire, vrate osmeh na lice, uvek će nam prvi poželeti dobrodošlicu i biće glavni u odbrani. Ali isto tako sa sobom nose i našu odgovornost, jer od nas zavise. Mi smo jedini u njihovom životu koji mogu da im pruže ono malo što im je potrebno da budu zdravi i srećni.

Ukoliko je vaš dom postao bogatiji za još jednog člana ili tek planirate da pružite dom psu, pripremite se za jedno divno putovanje prepuno radosti. Pre nego što štene kroči u svoj novi dom, učinite ga prijatnim mestom za njegov život. Obezbedite sve neophodne stvari koje su mu potrebne za život u svom novom domu, kao što je kutak za odmaranje i spavanje, posudice za hranu i vodu i za početak jedna igračka je sasvim dovoljna. Novo okruženje može kod šteneta da izazove stres koji nepovoljno utiče na njegov imuni sistem, kada najviše treba da se bori protiv bakterija i virusa i zato mu dajte vremena da se prilagodi na svoj novi dom.

Nestle Foto: Promo/Nestle

Odgovarajuća ishrana i redovna poseta veterinaru u prvim mesecima je od suštinske važnosti kako bi se vaš pas pravilno razvijao. U tom periodu vašem ljubimcu je potrebna veća količina proteina, minerala, vitamina kao i kalorija od uobičajenog.

Sa razvitkom tehnologije i dugogodišnjim radom i istraživanjem Purina veterinara, naučnika i nutricionista, formulisana je Purina Pro Plan hrana za štence sa Optistart formulom koja sadrži bioaktivne komponente i kolostrum, sastojak koji se nalazi u majčinom mleku, koji je vašem štenetu prekopotreban u prvim mesecima života. Ova hrana će pojačati i stimulisati imuni sistem vašeg šteneta, pružiće jaku potporu jačanju zuba i zglobova i pomoći u održavanja opšteg zdravlja. Vaš pas će biti zdraviji, razigraniji, imaće više energije i izgradiće dobar imuni sistem. Lepeza proizvoda sa Optistart formulom podržava štence različitog rasta i veličina i pruža im ono što im je potrebno, i kada im je potrebno. Na vama je da izaberete pravu hranu i uživate u čudesnom svetu sa vašim štenetom.

Nestle Foto: Promo/Nestle

Ukoliko se pitate šta ljubimac želi da vam poruči određenom radnjom ili stavom otkrivamo vam u nastavku. Kada štene legne na leđa i pokazuje vam stomak, ne znači da je gladan, već vam je pružio veliko poverenje i želi da se mazi. Kada liže nos, a znate da je sit, pokazuje vam da je pod stresom i da mu je potreban predah od onoga što radi. Ako su mu usta zatvorena, rep u horizontalnom položaju i stoji nagnut ka napred, pokazuje da mu se ne sviđa situacija u kojoj se nalazi i zauzima odbrambeni stav. Kada vidite da je vašem ljubimcu rep visoko u vazduhu, da njime maše i da su mu usta otvorena poziva vas da se igrate i tada kreće prava zabava. A ukoliko mu je rep podvijen, uši povučene ka nazad, znači da se uplašio i da ne želi sukob.

Ne preostaje nam ništa drugo nego da zaključimo da su ljubav, odgovarajuća ishrana i redovna poseta veterinaru, najbitniji sastojci za pravilan rast i razvoj vašeg šteneta. A ovaj tekst završavamo rečenicom za koju se nadamo da će vam pomoći u odluci da pružite dom vašem novom najboljem prijatelju. Pas je savršeno nesebičan prijatelj koji vas nikada neće napustiti i koji će vam uvek biti zahvalan.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA