Nećete verovati svojim očima: Evo kako su neki roditelji hteli da krste decu, i završili na sudu

Kako su uopšte došli na ovu ideju?

  • 0
foto Pixabay foto Pixabay

Mnogi roditelji žele da njihova deca imaju posebno, unikatno ime. Ipak neki su spremni i na to da odaberu veoma čuda, ponekad smešna ili uvredljiva imena za svoju decu. To može biti zbog prevelike želje za originalnošću ili kao omaž istorijskim ličnpstima ili umetničkim delima.

Predstavljamo vam nekoliko imena zbog kojih su roditelji bili tuženi i morali su pod hitno da promene ime svog deteta.

Petak

Godine 2006. italijanski par iz Đenove dobio je sina. Odlučili su da bebu nazovu Petak (Venedri), zbog ljubavi prema poznatom pustolovskom romanu "Robinskon Kruso". Međutim sudija je 2007. godine odlučio da dete ne može da nosi to ime, zbog toga što je to bilo ime sluge u romanu, te je sinonim "potčinjenosti". Roditelji su na kraju odlučili da nazovu dete Gregorio, navodi "BBC".

Nutela

Izgleda da Francuzi nisu neki ljubitelji "kremića". Roditelji iz ove države nisu mogli da nazovu svoju ćerku Nutela zbog istoimene kompanije. Sudija im je predložio ime Ela, a oni su prihvatili.

Alah

U martu 2017. godine Gruzini Elizabeta Hendi i Bilal Vok svojoj ćerki su hteli da daju ime Zalika Grejsful Lorejna Alah. Međutim poslednje ime je ubrzo zasmetalo vlastima. Posle višemesečnog suđenja, na kraju su dobili presudu, i  ime ćerke nije moralo da se menja.

Lucifer

Sama reć "lucifer" na latinskom znači jutarnja zvezda. Kako navodi "USA Today" iako se u Americi rađa barem deset Lucifera svake godine, to ime je zabranjeno u Nemačnoj. Godine 2017. nemačkom paru nije bilo dozvoljeno da ovako krste svog sina, pa su se odlučili za ime Lucian.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA