Korona ih razdvojila nakon 53 godine braka: "Najžalije mi je što je moj suprug preminuo potpuno sam"

Merion kaže da nju kovid neće pobediti

  • 0
Penzioner, baka foto: pixabay.com

Piter i Merion Atkin iz Hala, grada u Velikoj Britaniji, proveli su više od pola veka zajedno pre nego što ih je kovid-19 razdvojio. Piter je preminuo u bolnici 2. maja, dok se njegova supruga takođe borila sa posledicama virusa.

Udovica je bila utučena kada je saznala da je suprug sa kojim je provela 53 godine braka umro sam, bez mogućnosti da se poslednji put pozdrave.

Piter je bio primljen u bolnicu 23. aprila ove godine na lečenje od raka pluća. Ta opaka bolest mu je bila dijagnostikovana krajem februara, ali se brzo proširila na vrat i lice, prenosti "Hull Live".

Dan nakon što je stigao u bolnicu, bio je pozitivan na korona virus i prebačen je na kovid odeljenje. Njegova supruga Merion nije mogla da ga poseti jer su u to vreme posete bolnicama bile zabranjene.

- Sve se desilo tako brzo, zato mislim da ne mogu da se pomirim sa tim - rekla je udovica.

Samo nekoliko dana kasnije, 28. aprila Merion je primljena u Kraljevsku ambulantu u Halu, na samo nekoliko kilometara od svog supruga, nakon što se i ona zarazila virusom.

Tokom boravka u bolnici, 2. maja dobila je poražavajuću vest da je njen suprug preminuo u 74. godini.

Par je imao dve ćerke i tri unuka. Merion je potom prešla da živi sa ćerkom 11 dana nakon što je otpuštena iz bolnice, 5. maja.

baka, deka, stariji par Foto: pixabay

Rekla je da i dalje pati od problema sa disanjem nakon što je pretrpela oštećenje pluća tokom bitke sa kovidom 19.

- Bilo je užasno. Ovaj kovid je tako grozan. Ne znam šta bi se dogodilo da sam i ja otišala, i kako bi se moje devojke snašle. Nadam se da ću ojačati kako vreme bude odmicalo. Kovid me neće pobediti - rekla je Merion.

Piter, kojeg su ljudi koji su ga poznavali opisali kao "vrednog i ljubaznog čoveka", radio je kao đubretar u Halu 22 godine.

Merion sada pravi ručno rađene anđele koje prodaje za 1 funtu i tako skuplja novac za onkološki centar "Castle Hill".

- Samo sam želela da učinim nešto, čak i mali gest - rekla je ona.

Merion je do sada prodala preko 400 anđela, čak je morala da zatraži pomoć tri prijatelja kako bi zadovoljila potražnju.

Sav prihod će donirati.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA