Rodila bebu 3 meseca ranije, a onda završila u komi zbog korone: Život joj je dao drugu šansu!

Preživela komu, a njeno buđenje dočekano je aplauzom

  • 0
Beba Foto: Pixabay.com

Dvadesetosmogodišnja Eva Ahmed razvila je simptome korona virusa u 28. nedelji trudnoće, uprkos tome što prethodno nije imala ozbiljnih zdravstvenih problema.

Boreći se za dah, mlada žena je otišla u bolnicu gde joj je rečeno da treba da se uradi carski rez. Ali, čim je operisana, Evina pluća su počela da otkazuju i morala je biti uvedena u indukovanu komu u kojoj je bila pet dana, a njena beba, teška svega 2,2 kilograma, je za to vreme prebačena na intenzivnu negu jer je rođena 3 meseca ranije.

- Pluća su počela da mi otkazuju i uvedena sam u indukovanu komu ne znajući da li ću izaći kroz vrata bolnice ili u crnoj vreći - priseća se Eva - Na mogu se jasno setiti, ali znam da sam imala halucinacije misleći da su doktori zli i da žele da me ubiju, a zapravo su mi spasavali život.

- Sećam se da su pokušali da me spoje sa bebom, ali ja nisam imala snage. Mislili su da odbijam, ali meni je trebalo mnogo više snage da se oporavim. Samo sam mislila na to da će imati ko da je pazi.

U jednom trenutku se činilo da će Eva možda morati da se prebaci u drugu bolnicu na mehanički ventilator i udalji od svoje bebe koja je ostala na intenzivnoj nezi. Srećom, petog dana, Eva je počela da se pokreće i diše samostalno.

Premeštena je u izolovanu sobu na radno odeljenje i podvrgnuta kovid testu, koji je pokazao da više nije zarazna. Konačno, 26. novembra kada je njena beba imala 10 dana, Eva i njen suprug Imtijaz mogli su da vide malu Ajlu.

Eva se priseća koliko je teško bilo njenom suprugu i majci koja je želela da bude pored nje dok je bila u komi, ali joj nisu dozvolili zbog prenošenja virusa.

Beba Foto: Pixabay.com

Istog dana, Eva je konačno mogla da se vrati kući. Bila je zaprepašćena kada se medicinsko osoblje postrojilo u hodniku i aplaudiralo joj dok je izlazila s Imtijazom.

- Bilo je neverovatno dirljivo i emotivno kada su tapšali. Mnogo sestara koje su me čuvale dok sam bila u komi došlo je da me vidi. Rekle su mi da nisu očekivale da ću se oporaviti. Nikada pre nisam bila u bolnici, nikada nisam imao grip ili nešto slično. Toliko sam im zahvalna na činjenici što sam živa, a i moj suprug takođe.

Beba Foto: Pixabay.com

Ajla će verovatno morati da ostane u bolnici do predviđenog roka 4. februara 2021. Sada je teška oko 1 kg i dobro napreduje.

- Moja porodica zaista želi da je vidi, ne možemo im objasniti koliko je sićušna. Malo je verovatno da će je moći videti do februara i zaista im je teško zbog toga. Zato, čuvajte svoje najmilije što više možete. Život je kratak i neće svi možda dobiti drugu priliku poput mene - poručila je Eva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA