Aktuelna Miss World Serbia postala promotivno lice Fondacija SOS Dečija sela

Fondacija je osnovana u želji da doprinese boljim uslovima života dece i mladih bez roditeljskog staranja

  • 0
Miss Yu 2021 Foto: MissYu

Kompanija MISS YU tokom 2021. godine pružaće podršku radu i aktivnostima Fondacije SOS Dečija sela Srbija. U želji da doprinese boljim uslovima života dece i mladih bez roditeljskog staranja, kao i porodica u riziku, aktuelna Miss World Serbia - Andrijana Savić animiraće javnost kako bi dodatno skrenula pažnju na ovu važnu temu.

- SOS Dečija sela Srbija, od 2004. godine stvaraju porodice za decu i mlade bez roditeljskog staranja, pomažući im da izgrade stabilnu budućnostim, čime se značajno doprinosi i razvoju zajednica u kojima žive. Podrška deci, mladima i porodicama u riziku sprovodi se dugoročno, kroz SOS Dečije selo u Kraljevu, tri Centra za podršku porodici (u Beogradu, Obrenovcu i Nišu), i Centar "Jaki mladi". U Dečijem selu Kraljevo u proteklih 15 godina dom je našlo više od 160  dece iz cele Srbije, a danas u 15 porodičnih kuća, sa svojim SOS roditeljima živi 69 dece i mladih bez roditeljskog staranja. Kroz naše "Centre za podršku porodici" i Centar „Jaki mladi”, podržali smo 1.596 dece, 3.062 mladih i 750 porodica širom Srbije – istakla je Vesna Mraković Jokanović, nacionalna direktorka Fondacije SOS Dečija sela Srbija.

- Sa zadovoljstvom smo prihvatili vest da je aktuelna Miss Srbije za Miss sveta Andrijana Savić postala promotivno lice svih aktivnosti koje sprovodi Fondacija SOS Dečija sela Srbija. Andrijana je mlada devojka koja plemenitost, humanost i saosećanje sa onima kojima je pomoć potrebna nosi u sebi. Nema sumnje da će u njenim nastupima i svim aktivnostima koji joj predstoje apelovati na sve koji su u mogućnosti da pomognu - poručuju iz kompanije Miss YU.

Miss Yu 2021 Foto: MissYu

- Jedva čekam da se situacija sa pandemijom završi ili bar smanji i da posetim SOS Dečije selo u Kraljevu, ali i Centre za podršku porodici u Nišu i Beogradu. Verujem da će to biti jedinstveno iskustvo kako za mene tako i za decu i mlade koji su uključeni u programe Fondacije SOS Dečija sela Srbija. Biću uz njih i trudiću se da pomognem i svojim apelima doprem do svih onih koji mogu da pomognu - ističe Andrijana Savić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA