≫ 

Briga je šta drugi misle: Tapete na plafonu, životinjski printovi, šarena odeća... Da oči zabole!

Inspirisana jarkim bojama, smelo je preuredila svoj dom i postala poznata

  • 3
interior curve • Foto: Instagram/interiorcurve •

Sajbon Marfi u vsemu što je okružuje vidi priliku da pokaže svoju kreativnost. Ovaj 42-godišnjakinja voli da je okružuju raznobojni nameštaj i odeća. Inspirisana jarkim bojama, naslikala je mural, a zatim pitala umetnike da joj ga odštampaju na tkanini. Kreirala je i kimono i zamolila mamu da joj ga sašije.

Ona obožava motive inspirisane prirodom, flora i fauna su joj posebno dragi, a inspiraciju za svoje kreacije pronalazi na Pinterestu.

Sajbon živi u beloj kući sa terasom od crvene cigle, koja izgleda kao prava prodavnica kiča. Zidovi su zebra stilu, a ima i koktel bar koji je takođe neobično dekorisan. Njena garderoba i perike nisu ništa manje zanimljivije - Sajbon privlači pažnju gde god da se pojavi.

Stoga nije ni čudo što je bila zvezda emisije "Interior Design Masters" na BBC2 i tako postala prijateljica sa voditeljem Alanom Kerom. Sajbon, šefica komunikacija u Nacionalnoj službi za zdravlje Velike Britanije, u braku je sa advokatom Nikom Vilsonom (47) koji je, kaže, apsolutno podržava da neguje otkačene afinitete.

Kad su se 2008. pronašli na sajtu za upoznavanje i kad je Sajbon prrvi put otišla kod sadašnjeg supruga, bila je šokirana njegovim jednostavnim stilom uređenja doma.

- Rekao je da ga to ne zanima. Ali sada je okružen raznim motivima i voli to, jer zna da je to moja strast - kaže Sajbon.

Otkako je par kupio novi dom 2009. godine, palica za uređenje nalazi se u njenim rukama. Kuću je videla kao prazno slikarsko platno koje čeka umetničku boju i četkicu. Odmah se latila posla.

- Nik i ja volimo Los Anđeles i hotel Beverli Hils, pa sam se posvetila roze i zelenim tonovima. Kuhinja je bila prva prostorija kojom se trebalo pozabaviti, jednostavno nisam mogla da živim u monotoniji smeđe nijanse. Počela sam da farbam sprejom i postepeno ukrašavala. Pokušavam da kupim svakog meseca po nešto, trošim oko 600 evra na nameštaj, boje, tapete i dekor - izjavila je Marfijeva i priznala da je do sada potrošilaviše od 17.000 evra za svoje inspiracije.

- Pretpostavljam da je moj ukus mnogima neprihvatljiv, ali ne mogu da podnesem život bez boja. Smeh je najbolji lek i zato volim da se zabavljam sa modom i enterijerom. Život je prekratak da bio dosadan, pa se i oblačim u skladu sa mojim domom - objasnila je Sajbon.

Iako je 18 godina zaposlena u britanskoj Nacionalnoj službi za zdravlje, devedesetih je studirala modu na Lids koledžu. Takođe je pohađala i kurseve izrade šešira i nakita.

Promoterka neobičnih trendova u uređenju doma postala je i modna ikona koja promoviše XXL veličinu garderobe na Instagramu.

- Neverovatno je šta su infulenseri promenili kada je reč o modi; dali su priliku i nama koji imamo raskošnu figuru da nosimo zabavnu odeću. Sada možemo da nosimo garedrobu u svetlim i smelim bojama i da izgledamo potpuno fantastično.

Svima koji žele da pođu njenim stopama kada je reč o uređenju doma, Sajbon savetuje da se pridržavaju sledećih koraka:

- Najpre krenite od ormara, ukrasite ih printom koji je u skladu sa vašim ukusom. Dajte prioritet bojama i ne obazirite se na stereotipe; i male prostorije možete da prefarbate jarkim bojama, poput crvene. Nikada ne kupujte sve na jednom mestu; raznolikost se može postići samo odabirom više proizvođača. I, naravno, nemojte se ustručavati da plafone obložite tapetama. Izgledaju magično, zar ne?

Kako vam se dopada stil uređenja i oblačenja koji Marfijeva promoviše? Da li biste se usudili da nešto slično uradite u svom domu?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • tea

    17. februar 2021 | 15:28

    nije ni ona sva svoja,ima podstanare u glavi.

  • Zeljko ex JSO

    17. februar 2021 | 15:43

    Svaka budala,ima svoje veselje?!

  • Тодорић

    17. februar 2021 | 16:55

    Једино што дречи је она.Стан је сјајан.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA