≫ 

"Pojam device je izmišljen da kontroliše žene": Mama uči svoje kćerke da nevinost ne postoji

Dok neki roditelji smatraju da se o nevinosti kao pojmu mora razgovarati i objasniti, postoje i oni koji jednostavno ne veruju u njega

  • 5
foto Pixabay foto Pixabay

Stupanje u intimne odnose i pojam nevinosti su veoma osetljiva tema, ali je o njoj potrebno razgovarati. Na roditeljima je da svojoj deci objasne i prenesu sve svoje znanje i da ih tako edukuju. Ipak, nemaju svi iste poglede na pitanje intime i razgovor sa decom o istoj.

Dok neki roditelji smatraju da se o nevinosti kao pojmu mora razgovarati i objasniti, postoje i oni koji jednostavno ne veruju u njega.

Jedna mama, korisnica društvene mreže Tik Tok, pokrenula je lavinu reakcija i komentara kada je iznela svoje poglede na ovu temu.

Kejsi koja je rodila pet devojčica kaže da svoje kćerke odgaja tako da ne veruju u pojam device i nevinosti i da tako nešto - ne postoji.

Ona smatra da je nevinost patrijahalni koncept napravljen za kontrolisanje žena. U video-snimku objašnjava da veruje u to da je nevinost samo nešto zbog čega se žene osećaju loše u svojoj koži.

@book_mama♬ original sound - Your Mom

Takođe, ona čvrsto veruje da ideja o nevinosti nema nikakvu svrhu. Njen video-zapis na ovu temu pregledan je više od dva miliona puta.

- Samo zato što neki momak nasumično "zalepi" svoj polni organ u vas u nekom trenutku vašeg života ne menja vašu vrednost, ne menja to ko ste - rekla je Kejsi i dodala:

- Intimni odnos je važan, to je velika stvar i trebalo bi da bude prava stvar. Ali to nema nikakve veze sa vašim prvim iskustvom, to je jednostavno smešno, čitav koncept je smešan.

Nakon ove objave drugi roditelji su se veoma zainteresovali na koji način Kejsi razgovara sa svojom decom o ovoj temi i da li to znači da će njene kćerke, kada odrastu, postati promiskuitetne.

-Ne. Ja ih vaspitavam da budu dobri ljudi i imaju čvrste temelje i same donose pametne odluke i inteligentne izbore, a ne zato što neka knjiga kaže da to tako treba - objasnila je Kejsi.

@book_mama@awildfemale #♬ original sound - Your Mom

Iako neuobičajen pogled na stvari, naišao je na veoma pozitivne reakcije. Kejsi je dobila mnogo podrške i potvrde za svoja uverenja, a neki su joj i zahvalili što je podelila ovaj video i svoje viđenje.

Kejsi je ostale roditelje posavetovala da bi o temi seksualnog obrazovanja sa decom trebalo razgovarati dok su još mala, a jedan od saveta koji je o "prvom putu" dala svojim ćerkama glasi:

- Pravo vreme je kada budu mogle da razgovaraju sa svojim partnerom o intimnom činu, zaštiti i obostranoj volji za to. Kada sa partnerom mogu da pričaju o bilo čemu što je neprijatno i kada ne bude rečenica: Ne mogu da pričam o tome, e onda će biti spremne.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gresnoj mami

    3. mart 2021 | 17:25

    Devojke koje dozvoljavaju da neko u njih "NASUMICNO (?!) zalepi, tacnije receno, UGURA SVOJ POLNI ORGAN", ne samo da gube svoju vrednost, one je uopste nemaju!!!

  • Lejla

    3. mart 2021 | 19:00

    On je cijele noći bio kraj tebe...i gurao je tamo đe ne smije...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA