≫ 

Poslednji dar: Tata saznao za strašnu dijagnozu, pa je uradio nešto po čemu će ga sin uvek pamtiti

Arija je imao samo 27 godina kada mu je uspostavljena dijagnoza malignog tumora na mozgu

  • 0
Aria Nikjooy

Foto: Facebook/Aria Nikjooy

Lekar koji je preminuo od retkog oblika tumora na mozgu sa samo 30 godina, napisao je dve knjige za decu koje je posvetio svom trogodišnjem sinu.

Pedijatar Arija iz Mančestera u knjizi je opisao šta znači bolest roditelja i koliko je važna porodica i namenio je kao poslednji poklon svom sinu.

Arija je imao samo 27 godina kada mu je uspostavljena dijagnoza malignog tumora na mozgu. Bolest je već bila u četvrtoj fazi, pa se i uprkos operaciji nekoliko puta vratila i proširila na kičmu. Arija je preminuo u februaru ove godine.

Dok je išao na hemoterapiju tokom 2019. godine, Arija je napisao knjigu koju je posvetio svom trogodišnjem sinu Elijsu pod nazivom "Edi i čarobni kamen koji leči".

Aria Nikjooy, 29, from Sale in Greater Manchester, has written a children’s book ‘Eddie and the Magic Healing Stone’...Posted by The Brain Tumour Charity - Scotland West on Monday, January 25, 2021

 

 

Pred sam kraj života, uspeo je da izda knjigu i naglas je čita svom sinu koji je sedeo u njegovom krilu. Ipak, to nije sve - ovaj tata uspeo je da napiše još jednu knjigu koja će uskoro izaći i biće iznenađenje za njegovog sina.

Arijina supruga kaže da je preponosna na svog muža i na to što je uspeo da uradi nešto o čemu mnogi ljudi sanjaju, ali nikada ne urade.

- Bio je u jako lošem stanju, ali je i dalje bio motivisan da napiše knjigu koju će posvetiti našem sinu. Dok sam čitala njegovu drugu knjigu konstantno sam plakala, jer je predivna. Biće veoma teško čitati je našem sinu, a on više nije tu, ali uradiću to za njega - kazala je Naomi.

- Posle operacije Arija se osećao veoma loše: gubio je ravnotežu, budući da je tumor oštetio mozak. Ponovo je učio da hoda, govori, jede i piše. Pošto je otpušten iz bolnice, odlučio je da napiše knjigu za decu i posveti je našem sinu.

I’m sorry to share the news that Aria sadly passed away at home on 8th February with his family around him. We are...Posted by Aria Nikjooy on Wednesday, February 10, 2021

 

 

Znao je da će jednog dana Elijsu morati da se objasni pojam tumora na mozgu i smatrao je da će ova knjiga to učiniti na najbezbolniji način.

- Bilo je veoma emotivno gledati ga dok čita svoju prvu knjigu našem sinu. Elijsu se veoma dopala, i iako još uvek ne zna dobro da govori, zna da oponaša likove iz nje. Veoma je ponosan što se knjiga čita i u njegovom vrtiću i što ju je njen tata napisao - kazala je Naomi.

Naomi se nada da će knjiga dati snagu onima koji su oboleli od bolesti koja je pokosila njenog supruga, kao i članovima njihovih porodica. Prihod od prodatih knjiga biće namenjen za četiri organizacije koje su podržavale njenog supruga tokom bitke koju, nažalost, nije uspeo da dobije.

Video: Obišli smo operacione sale na VMA, tamo gde se operišu tumori i srčani bolesnici u doba korone

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA