Obradujte svoju omiljenu damu šoljicom kafe baš 8. marta

Iako i dalje često čujemo floskulu da su žene slabiji pol, mnogi se ne bi složili sa tom tezom. Ne kaže se uzalud da iza svakog uspešnog muškarca stoji žena, kao i da je žena stub svake porodice, jer upravo svojom pažnjom, brigom i požrtvovanjem uspeva da na pravi način sačuva sreću porodice i bezbrižnost doma

  • 1
Doncafe Foto: Doncafé

Zbog toga sa posebnom pažnjom i najvećim poštovanjem treba da se odnosimo prema svim ženama, i ne samo tog jednog dana u godini. Bez obzira da li su nam drugarice, devojke, supruge, sestre, majke, bake ili komšinice, pažnju i ljubav jednako ćemo im ukazivati, jer se one svakodnevno brinu o nama. I kao što je rekao Jovan Dučić "Žene razneže srca, izgrade jezik duševnosti, profine načine i dignu ljubav i lepotu do religije i mudrosti". Zato, svakoga dana pružimo svim našim pripadnicama lepšeg pola bar po jedan razlog da nas vole!

Doncafe Foto: Doncafé

Dan žena praznuje se i slavi širom sveta svakog 8. marta. Prvi put obeležen je davne 1909. godine u Sjedinjenim Američkim Državama, a nastao je kao dan borbe za ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost žena i muškaraca. Praznik je ustanovljen u znak sećanja na demonstracije američkih radnica u Čikagu i njujorški marš u kome je učestvovalo više od 15.000 žena koje su tražile kraće radno vreme, bolje plate i pravo glasa. Incijativu za praznik dala je nemačka feministkinja, političarka i borac za ženska prava Klara Cetkin. Od tada je položaj žena u društvu značajno napredovao, pa su danas na čelu mnogih kompanija upravo žene, a svedoci smo i da su uspešne žene kroz istoriju vodile važne državničke poslove i rešavale neke od najvažnijih ekonomskih tema.

Dan žena danas se obeleževa u preko sto zemalja širom sveta, a u Srbiji se prvi put slavio 1914. godine. Ujedinjene nacije su 1975. počele zvanično da obeležavaju Međunarodni dan žena, a dve godine kasnije Generalna skupština UN je rezolucijom proglasila 8. mart Danom ženskih prava. U međuvremenu je ženama omogućeno pravo na trudničko bolovanje, ograničen je rad u noćnim smenama, dobile su jednaku novčanu valorizaciju za iste poslove koje obavljaju i muškarci, demokratsko pravo glasa i niz drugih sloboda.

Osmi mart je i dalje podsetnik ženama svih generacija da ne posustaju i ne pristaju na kompromise, ali je postao i dan kada im muškarci izražavaju posebnu pažnju, poklanjaju cveće, kupuju darove. Ipak, ne treba zaboraviti da je to dan kada su žene odlučile da se bore za svoja prava, koji ima mnogo dublji, revolucionarniji i humaniji karakter.

Doncafe Foto: Doncafé

Dan žena je simbol emancipacije, ali i praznik koji muškarce muči pitanjem, kako da tog dana svojim damama pokažu koliko im znače. Crveni karanfil dugo je bio prepozntaljiv simbol 8. marta u našoj zemlji, dok je recimo u Italiji mimoza cveće koje na ovaj dan muškarci poklanjaju damama. Za žene koje su zvezde u vašem životu, iskreni znak pažnje na njihov dan će biti prava mera ljubavi. Sitnice su nekada mnogo veće od skupih poklona. Zato ih možete obradovati šoljicom domaće Doncafé kafe, jer je poznato da među ljubiteljima kafe najviše ima dama. Uz taj neizostavni dnevni ritual najviše vole da pričaju, razmenjuju iskustva, da se smeju, dele savete, teše jedna drugu, ali i da pružaju pravu meru podrške uvek kada je to potrebno.

Svoje voljene žene tog jutra iznenadite pripremljenim doručkom, uz koji ćete im poslužiti šoljicu kafe koja donosi pravu meru jutarnjeg optimizma i osmeh na njihova lica. Jedan cvet sa strane sigurno će ih raznežiti i ulepšati im dan.

Doncafe Foto: Doncafé

Kafa kod kuće jedan je od predloga kojim takođe možete svojim damama učiniti posebnim ovogodišnji praznik. Na vama je samo da odaberete poklon paket po izboru koji stiže pravo na njihovu kućnu adresu. Domaća kafa po izboru uz jednu od čuvenih Doncafé šoljica koju ima  gotovo svaka žena u Srbiji upotpuniće njihovu kolekciju i doneti novu draž dnevnom ritualu ispijanja najpoznatijeg napitka na svetu. Nema sumnje da će ta šoljica biti njihova prava mera kafe, ali i otprilike mera za sve drugo i da će vam uz njenu pomoć pripremiti najlepše poslastice u toku cele godine.

(Telegraf.rs/PR)00

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Iva

    5. mart 2021 | 21:18

    Da, trebalo bi da setimo zena i njihove pozrtvovanosti svaki dan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA