≫ 

Ima 3 godine i sprema obroke za celu porodicu: Hejteri se obrušili na mamu dečaka, da li su u pravu?

Maleni u početku nije pratio nikakve recepte koji podrazumevaju korišćenje šporeta ili rerne, umesto toga pravio je smutije

  • 2
Dete, dečak, kuvar, kuhinja

Foto: Shutterstock

Na društvenoj mreži TikTok osvanuo je video, koji je postavila Laura, mama trogodišnjeg dečaka na kome se vidi kako on kuva, što je izazvalo mnogo oprečnih reakcija.

Kako je pojasnila svojim pratiocima, svog sina počela je da uči da kuva još dok je imao 14 meseci. Iako je video naišao i na pojedine kritike, da tako malo dete ne bi trebalo da bude blizu šporeta, Laura je rekla da je preduzela sve mere opreza.

- Kada su toliko mali, trebalo bi im prilagoditi okruženje i sve im unapred pripremiti. Osim toga, trebalo bi da koriste samo posude koje i sami mogu da drže i otvaraju - objašnjava Laura u videu.

Ona je, kaže, podučavanje započela sa jednostavnim zadacima poput sipanja iz posude u posudu, mešanja i slično.

Maleni u početku nije pratio nikakve recepte koji podrazumevaju korišćenje šporeta ili rerne, umesto toga pravio je smutije.

@lauralove5514Short answer to how we got Carter started w/cooking let me know if you have questions #TheChallengeAllStars #DSWCutLoose #fyp #cooking #recipe♬ Send Me on My Way - Vibe Street

 

- Pre nego što je počeo da koristi šporet, uverila sam se da razume sve opasnosti. Vežbali smo prvo sa isključenim šporetom - priča ponosna mama.

Čak i kad je šporet bio uključen, Laura kaže da je koristila izuzetno nisku temperaturu i uvek nadzirala svog sina.

Zbog videa, u kojem Laurin sin kuva večeru za celu porodicu, mnogi nisu bili zadovoljni jer koristi šporet, pa su komentarisali da je to vrlo opasno.

@lauralove5514He had so much fun cooking Chili for dinner ♥️ #WidenTheScreen #fyp #foryou #toddlersoftiktok #toddler #recipes♬ Send Me on My Way - Guy Meets Girl

 

- Dete tog uzrasta bi trebalo da se igra, a ne da bude u blizini šporeta - glasio je jedan od komentara.

S druge strane, drugi su bili potpuno oduševljeni mališanovim veštinama.

- Ovaj dečak će biti najbolji kuvar kad poraste - rekao je jedan od korisnika ove društvene mreže.

- Pustiti decu da kuvaju, zapravo je sjajna aktivnost koja podstiče kognitivni razvoj - napisao je drugi korisnik.

Video: Otac istrenirao psa da nadgleda ćerku dok radi domaći: Čik zabušavaj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kole 33333

    22. april 2021 | 11:47

    Bravo za melisu👋👋. I moje dete ima 4 godine i stalno trazi da kuva nesto.

  • Branka

    22. april 2021 | 11:49

    Ako dete hoce da pomogne roditeljima oko spremanja obroka. Sto da ne. Od malih nogu se sve uci. A sto se koristi sporet ok je ali u nadležnosti roditelja kao i ostatak kucnih aparata. Ali je problem ako kojim slucajem roditelji nisu kod kuce a unajme dadilju. E tu je vec problem. Jer dete moze da slaze da su mu roditelji dozvolili da koristi sve aparate bez nadležnosti odrasle osobe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA