≫ 

Transrodni muškarac rodio bebu: "To je ono što sam oduvek želeo, avantura tek počinje"

Kastro je jedan od prvih trans muškaraca koji je javno govorio o svojoj trudnoći u dokumentarnom filmu snimljenom po njegovoj priči

  • 12

Španac Ruben Kastro (27) ostvario je svoj dugo sanjani san - postao je otac! U ovoj priči ne bi bilo ništa neobično da Kastro nije transrodna osoba - rođen je kao žensko, a živi kao muškarac.

Ruben je doneo na svet svoje prvo dete prošle subote, 1. maja. Dobio je zdravu bebu kojoj je dao ime Luar.

Njegova trudnoća bila je prava atrakcija i za španske medije koji su ga pomno pratili svih devet meseci, prenosi nemački RTL.

Ruben je po profesiji pedagog i jedan je od prvih trans muškaraca koji je s ponosom pokazivao svoju trudnoću i javno o njoj govorio. 

Priča o Rubenu Kastru i njegovoj trudnoći ovekovečena je u dokumentarnom filmu "Papa gestante" (Trudni otac) Celia Avilesa i Bake Gomeza. U filmu on priča o svojoj trudnoći iz meseca u mesec, kako je zatrudneo kao transrodna osoba i objašnjava zašto mu je ovo iskustvo bilo toliko važno.

Pored toga, on je izneo svoje namere da želi roditeljstvo da približi drugim ljudima, a posebno članovima trans zajednice.

- Avantura je tek započela - rekao je Ruben Castro u aprilu za jedan španski medij.

Devet meseci je pod srcem nosio Luar za koju koristi rodno neutralan izraz. Tokom devet meseci Ruben je sat vremena svakodnevno gledao svoj trudnički stomak:

- To je nešto što sam oduvek želeo – rekao je Španac.

On je otkrio da ulogu oca doživljava kao jednu od najvažnijih uloga u svom životu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nišlija

    4. maj 2021 | 14:38

    Leeeleeeee na koju planetu da begam????

  • Bacvanin

    4. maj 2021 | 14:58

    Musko je musko a zensko je zensko.Takve nas je bog stvorio.To sto se ova zena pretvorila u nakazu ne znaci da je postala muskarac.Sada je zena sa bradom i osakacenim polnim organom.Ranije su takve bradate zene vodali po vasrima.

  • Neko

    4. maj 2021 | 14:39

    Da nije i dalje zenso nebi mogao ni zatrudniti ni nositi trudnocu 9 m ni roditi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA