≫ 

Rebeka rodila "super blizance": Zatrudnela kad je već bila u 3. nedelji trudnoće

Reč je o izuzetno retkoj "dijagnozi", fenomenu kada tokom prve trudnoće dođe do drugog, novog začeća

  • 3
Blizanci Foto: Instagram/roberts.supertwins

Neverovatno, ali istinito - Rebeka Roberts, žena iz Viltšira u Engleskoj, zatrudnela je drugi put dok je već bila tri nedelje u trudnoći, i rodila retke takozvane "super blizance".

Njena deca rođena su istog dana, ali začeta sa tri nedelje razmaka. Rebeka i njen partner Ris bili su presrećni kad su im lekari prošle godine saopštili da će dobiti prvo dete. Par je pokušavao da dobije prinovu nekoliko godina.

Međutim, Rebeka je ostala zatečena kad su lekari otkrili i drugu bebu na ultrazvuku.

- Stvarno je bilo šokantno čuti da su tu dve bebe umesto jedne… A onda su mi rekli da je između njih razlika od tri nedelje koji lekari nisu mogli da razumeju - rekla je Rebeka, prenosi India today.

Rebekina trudnoća je redak slučaj pa lekari nisu odmah uspeli da shvate. Štaviše, njen doktor Dejvid Voker je istakao da je to tolika retkost da je stvaran broj takvih slučajeva nepoznat. Rebekina "dijagnoza" je superfetacija, fenomen kad tokom prve trudnoće dođe do drugog, novog začeća. To se događa kad se jajašca oslobode iz jajnika u dve odvojene prilike.

- Prvo sam se zapitao kako sam propustio (da vidim) drugog blizanca. Posle pregleda mi je bilo lakše jer nije u pitanju moja greška, već prilično neverovatna trudnoća - rekao je dr Voker.

Trudnoća je bila izazovna i lekari su u jednom trenutku rekli Rebeki da mlađi plod možda neće da preživi. Na sreću, Rebeka je prošlog septembra rodila sina Nou i ćerkicu Rozali.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Душан Краишник Бања Лука

    5. jun 2021 | 21:14

    Да су Живи и Здрави

  • Milica

    5. jun 2021 | 22:12

    Preslatko. A dečak već izgleda i ponaša se kao stariji brat😍

  • Zz

    6. jun 2021 | 09:33

    Bila bi fora da se ovaj drugi rodi prvi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA