Majka upozorava posle smrti sina: Proverite deci mreže, emotikoni su im šifre za nabavku droge

Posle smrti sina, Laura je počela da se zalaže za zaštitu i bezbednost dece na internetu

  • 0
mobilni telefoni, poruke, dopisivanje, reakcije Foto: Shutterstock

Laura Berman i njen suprug izgubili su sina (16), zbog predoziranja drogom. Čitav njihov svet srušio se u jednom danu, a sada upozoravaju druge roditelje na opasnosti koje vrebaju na interentu, kojih oni sigurno nisu svesni.

Naime, diler nedozvoljnih supstanci stupio je u kontakt sa njihovim sinom, putem jedne društvene mreže i ponudio mu fentanil, koji ima slično dejstvo kao heroin.

Ono što ona do tada nije znala, i na šta sada upozorava ostale roditelje, je da dileri u komunikaciji koriste emotikone, koji označavaju nedozvoljene supstance.

- Našeg dečaka više nema. Diler droge se povezao s njim preko društvene mreže i ponudio mu fentanil - rekli su neutešni roditelji.

Posle smrti sina, Laura je počela da se zalaže za zaštitu i bezbednost dece na internetu.

Pre tri dana na svom profilu Laura je na Instagramu objavila 12 emotikona (znakova) na koje bi roditelji trebalo da obrate pažnju i njihova značenja. 

Lista emodzija koji predstavljaju drogu Ilustracija: Nikola Jovanović

- Tinejdžeri danas na internetu i društvenim mrežama o drogama tečno govore koristeći emotikone. Umesto da koriste reči i konstruišu rečenice, tinejdžeri koriste emotikone kako bi izrazili misli ili osećanja u razgovoru s prijateljima i strancima. Zato je veoma važno da roditelji nauče jezik koji koriste naša deca - upozorila je Laura.

Lista emodzija koji predstavljaju drogu Ilustracija: Nikola Jovanović

Njena objava naišla je na mnoštvo reakcija, a uglavnom su to poruke zahvalnosti. Kroz komentare se može zaključiti da većina roditelja ne zna za ovu pojavu.

- Hvala ti, nisam imala pojma. Jutros sam razgovarala sa svojim tinejdžerima o ovome i znali su značenje većine emotikona. Ovo je strašno - bio je samo jedan od komentara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA