≫ 

Koliko su zaista komplikovani odnosi svekrva i snaha: Evo šta očekuju jedne od drugih

Kada su u pitanju snahe i svekrve, uvreženo je mišljenje da je njihov odnos uglavnom loš, ali ne mora uvek da bude tako

  • 1
Snaja i svekrva, porodica

Foto-ilustracija: Shutterstock

Tradicionalno se očekuje da svekrve i snahe imaju loš odnos, jer se njihova pažnja i ljubav "vrte" oko jednog muškarca, te je stoga posredi (ne)svesno takmičenje za njegovu pažnju.

Ta relacija vrlo često ume da ima veliki uticaj na porodične odnose.

Svekrve uglavnom misle da se "nije rodila ta koja je dovoljno dobra i vredna njihovog mezimca", ali sve podsvesno znaju da su i same bile u istoj ili sličnoj poziciji, jer su i same bile snahe.

One svekrve koje su svesne da su izabranice njihovih sinova ono što su oni hteli, spremne su da prihvate snahe kao svoje kćerke i da s njima izgrade kvalitetan i zdrav odnos.

Na jednom forumu žene su podelile iskustva i saglasile se šta je potrebno da bi sa svojim svekrvama imale dobar odnos.

"I sama sam prošla netrpeljivost svekrve i izvukla pouku"

 

- Volim svoju snahu. Imala sam dve užasne svekrve, u dva braka, koje su me šokirale svojim ponašanjem i netrpeljivošću prema meni. Nikada se ne bih tako ponašala prema ženi svog sina. Uvek sam za dobar odnos. Ako je moj sin voli, ima moju podršku - podelila je iskustvo jedna svekrva.

"Doživljavam snahu kao svoje dete"

 

- Moj sin se razveo. Moja bivša snaha je najbolje biće na svetu. Redovno se čujemo. Zove me svojom majkom, a ja nju kćerkom. Srećna sam što je imam i što se kraj nje osećam kao da imam dobrog prijatelja - istakla je jedna od svekrva koja je ostala u sjajnim odnosima sa bivšom suprugom svog sina.

Snaja i svekrva, porodica

Foto: Shutterstock

"Ne očekujem da me voli koliko me voli moj sin"

 

- Godine su mi bile potrebne da shvatim da možda nije problem u tome da snahe ne vole svekrve i obrnuto, već da ne znaju kako da se povežu. Ne očekujte da će vas snaha voleti kao što vas voli vaš sin. Zapravo, ne očekujte ništa. Dajte jedna drugoj vremena - ispričala je jedna svekrva.

"Svekrva ne želi da učestvuje u našim bračnim svađama"

 

- Moja svekrva uvek ima vremena za mene. Vedra je i druge stavlja ispred sebe. Nije mi mama, ali tako se ponaša. Nikad ne bira stranu kad se suprug i ja posvađamo. Ako je pitamo, da nam savet. I meni i suprugu je rame za plakanje i oslonac - ispričala je jedna snaha.

"Žao joj je zbog onoga što njen sin učinio pogrešno"

 

- Jedna od najsnažnijih stvari koje sam doživela je trenutak kad mi se bivša svekrva izvinila zbog zlostavljanja koje sam doživela od svog supruga. I danas još uvek pričamo. Ona me je naučila da budem snažna žena i prava mi je prijateljica. Uvek ću joj biti zahvalna na tim rečima podrške - podelila je iskustvo jedna žena.

Video: Brena otkrila: Aleksandru nisam nikad videla u kuhinji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Usamljena

    23. mart 2023 | 16:02

    Problem je do ljudi.Ako su skloni osudi,i najmanju sitnicu,rec uzece za zlo.A najveci je problen sin jer dozvoljava kritike na racun svoje zene i to za najmanju sitnicu.U vecini slucajeva,svekrva koja je dozivela osude kao snaja,isto se postavlja prema svojoj snaji.Do ljudi je,dobra i nesebicna osoba je takva prema svima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA