Uz njih će deca obožavati boravak napolju i u prirodi: 6 fantastičnih letnjih aktivnosti za mališane

Sloboda da se igraju napolju, bez prepreka koje imaju u zatvorenom prostoru, deci pomaže da budu aktivna, da se bolje snalaze u prostoru i prirodi, bolje razmišljaju i uče

  • 1
Zmaj, puštanje zmaja, deca, priroda Foto: Pixabay

Aktivna igra napolju je nešto što je svoj deci neophodno. U vreme bogatog izbora zabave, sadržaja, dostupnosti interneta i tehnologije, aktivnosti u prirodi potrebne su više nego ikada.

Značaj boravka napolju posebno je došao do izražaja prethodnih meseci, kada su mnogi bili primorani da vreme sa svojom decom provode kod kuće.

Sloboda da se igraju napolju, bez prepreka koje imaju u zatvorenom prostoru, deci pomaže da budu aktivna, da se bolje snalaze u prostoru i prirodi, bolje razmišljaju i uče. Pored toga, igranje u prirodi uključuje i interakciju sa vršnjacima, ali i sa svim članovima porodice.

Puštanje zmaja

Kroz igru puštanja zmaja, deca će učiti o prirodi, snazi i ulozi vetra, i savladavanju prepreka u okruženju.

Uz to, kako bi igra bila još zabavnija, moguće je organizovati takmičenje među članovima porodice ili vršnjacima, čiji će zmaj dosegnuti veću visinu, biti brži ili duže leteti.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Igračke Plus (@igrackeplus)

Ovo će sigurno izazvati smeh i lepa osećanja koja će deca i u kasnijem dobu vezivati za boravak u prirodi. Vedre boje i neometano letenje zmaja nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Tricikli i bicikli

Vožnja bicikle je jedna od aktivnosti koju većina nauči u ranom detinjstvu i nikada je ne zaboravlja. Od najranijeg doba, važno je deci pomoći da se upoznaju sa ovim prevoznim sredstvom, kako bi stekli naviku i polako počeli da uče.

Prvi susreti su uglavnom sa malenim, drvenim triciklima ili biciklima koja deca pokreću odgurućuji se sopstvenim nogama, dok kasnije deca voze bicikle sa pomoćnim točkićima, a onda i bez.

Ovo je višestruko korisna aktivnost koja pomaže napredak razvoja grube motorike kod deteta, razvoj pažnje, koncentracije i ravnoteže, a povećava i kapacitet pluća.

Vijača i lastiš

Preskakanje vijače i lastiša je nešto što su sve generacije dece oduvek obožavale. Ove aktivnosti moguće je praktikovati u obližnjem parku ili dvorištu, i ne zahtevaju nikakvu posebnu organizaciju.

Kućice u dvorištu

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Igračke Plus (@igrackeplus)

Verovatno da ne postoji odrasla osoba koja nije žudela za drvenom kućicom u dvorištu. Nekada je bilo moguće samo videti ih u stranim filmovima, te su mnogima ostale tiha patnja. Lepo je danas biti dete, mnogo toga je dostupno, pa tako i kućice za dvorište.

Osim što će svako dete usrećiti, mališani će učiti o obavezama koje i njihovi roditelji imaju. Vodiće računa o uređenju, ali i okućnici, što je dobar uvod u svet odraslih.

Trotineti i motori sa punjivom baterijom

Za nešto stariju decu (7+) danas su dostupni trotineti i motori, kakve ranije generacije nisu mogle ni da zamisle.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Igračke Plus (@igrackeplus)

Replike kultnih motora, prilagođeni deci, su nešto što će oduševiti većinu dečaka i devojčica.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Igračke Plus (@igrackeplus)

Da li će voziti čuvenog krosa ili obožavanu vespu, jedno je sigurno - definitivno će uživati.

Ležaljke i suncobrani

Leto je omiljeno doba mališanima, a uživanje napolju, pored bazena jedna je od aktivnosti koju klinci obožavaju.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Igračke Plus (@igrackeplus)

U te svrhe, osmišljeni su čitavi kompleti ležaljki i suncobrana, ali i čuvenih kreveta na plaži u kojima će dečica moći da provode tople letnje dane.

Čitava igrališta

Za neprekidnu igru kod kuće, za proslavu rođendana sa drugarima, bez vremenskog ograničenja, deci su danas dostupna i čitava igrališta za dvorište.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Igračke Plus (@igrackeplus)

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lako

    26. jun 2021 | 17:44

    A jel ste napisali koliko sve to kosta?sem vijaca i zmaja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA