≫ 

Meri (86) ima više od 90 praunuka, i to nije jedini rekord koji obara sa svojom porodicom

Ove godine Meri je postala jedina navrbaka u Škotskoj, kada se 25. maja rodila devojčica Najli

  • 0
Unuka, baka, stariji ljudi, bebe, penzioneri Foto: Shutterstock

Majka osmoro dece Meri Maršal (86), koja je rođena četiri godine pre početka Drugog svetskog rata, danas može da se pohvali sa čak 90 praunuka. Njena porodica je jedina u Velikoj Britaniji u kojoj su živi pripadnici čak šest generacija.

Nil Ferguson, njena navrunuka ima samo nekoliko nedelja, i obe su pozirale na fotografiji koju je objavio Mirror, a koja prikazuje šest generacija žena, sve potekle od Meri.

Sve žene sa ove fotografije su u direktnoj liniji potomstva, a osim novopečene mame Toni Li (17), sve su radile ili još uvek rade kao negovateljice.

Sve one su rodile sa 18 ili manje godina, što je rezultiralo velikom porodicom. Sada žive u Edinburgu u Škotskoj ili u okolini tog grada.

Merina najstarija kćerka Rouz Torburn (68) ima četvoro dece, uključujući Širil Bortvik (50), koja ima troje dece. Njena kćerka Keri Dou (35) ima četvoro dece, od kojih je jedna i novopečena mama Toni Li Ejtken (17).

Ove godine Meri je postala jedina navrbaka u Škotskoj, kada se 25. maja rodila devojčica Najli.

Zbog veličine svoje porodice, Meri iz Edinburga kaže da joj se prašta što nije svakom članu kupila rođendanski i poklon za Božić, jer bi provela pola godine u šopingu.

- Da budem iskrena, ja sam jedna jako srećna žena. Predivno je imati tako veliku porodicu. Uvek postoji neko ko pazi na vas. Neverovatno sam srećna - rekla je Meri za Mirror.

Toni Li, koja je prošlog meseca rodila najnovijeg člana, rekla je da se porodica šalila kako su sigurno oborili neki rekord, kada su saznali da je trudna.

- Tada smo počeli da istražujemo i ispalo je da niko nema toliko živih generacija u Velikoj Britaniji. Prerano je da bismo mogli da vidimo sličnost sa njenom navrbakom, ali kada su se srele to je bila ljubav na prvi pogled - rekla je ona i dodala kako svi žive u blizini.

- Sa rođenjem Najli Meri sada imam 90 unučadi, tako da je uvek prilično glasno. Ja imam sedmoro braće i sestrara i uvek sam bila deo velike porodice - rekla je prabaka Rouz i dodala da nikada nije čula da postoji tako velika porodica u Škotskoj.

- Kad god se okupimo, uvek je zabavno, glasno i puno smeha - objašnjava.

Inače, prema Ginisovoj knjizi rekorda, najviše je bilo sedam živih generacija u jednoj porodici.

Šest generacija porodice Maršal

  • Meri Maršal, rođena je 1935. godine
  • Rouz Torburn, rođena je 1952. godine
  • Širil Bortvik, rođena je 1970. godine
  • Keri Dou, rođena je 1986. godine
  • Toni Li Ejtken, rođena je 2003. godine
  • Najli Ferguson, rođena je 2021. godine

Video: Da je na svetu više ovakvih ljudi: Spustio rampu kako baka ne bi gazila baru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA