≫ 

Na rođenju je imao samo 340 grama, lekari su rekli da neće preživeti: Sad je proslavio 1. rođendan

Maleni Ričard rođen je 131 dan pre termina, a sada je ušao u Ginisovu knjigu rekorda

  • 4

Beba koja je na rođenju bila teška svega 340 grama i kojoj lekari nisu davali čak ni jedan odsto šanse da preživi, nedavno je proslavila prvi rođendan.

Maleni Ričard rođen je u dečjoj bolnici u Mineapolisu 131 dan pre termina, pošto je njegova mama Bet Hačinson doživela medicinske kompilkacije koje su izazvale prevremeni porođaj. Imao je svega 340 grama i bio je toliko mali da su roditelji mogli da ga drže na dlanu jedne ruke.

- Kada su roditelji Rik i Bet razgovarali sa lekarima, naš neonatalni tim im teška srca objasnio da ne očekuje da će Ričard, jer je rođen veoma rano, uspeti da preživi - rekla je doktorka Stejsi Kern, koja je pratila Ričardovo stanje.

- Znala sam da će prve nedelje Ričardovog života biti veoma teške, ali sam osećala da bi mogao da preživi ako uspe da pregura to.

Zbog pandemije korona virusa, Ričardovim roditeljima nije bilo dozvoljeno da ostanu u bolnici preko noći, pa su svaki dan po nekoliko sati putovali u bolnicu da budu pored njega.

U decembru 2020. godine, posle više od 6 meseci provedenih u bolnici, Ričard je otpušen i otišao je kući u naručju svojih roditelja.

- Dan kada su je dobio otpusnu listu bio je poseban - priseća se njegova mama Bet.

- Sećam se da su mi se oči napunile suzama kada sam ga podigla iz kreveca. Nisam mogla da verujem da je to onaj isti dečačić koji je nekada bio tako majušan da je mogao da mi stane na dlan. Isti onaj dečačić čija je koža bila toliko tanka da sam mogla da vidim svako njegovo rebro i svaki krvni sud u njegovom majušnom telu.

Pre više od 2 nedelje, 5. juna, mali borac proslavio je i svoj prvi rođendan u krugu porodice. Ujedno, ušao je u Ginisovu knjigu rekorda kao najmanja beba na svetu koja je prevremeno rođena i uspela da preživi.

Video: Hrvat kao da ima škrge, a ne nos: Umesto u parku šeta po dnu punog bazena i obara Ginisove rekorde!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Komsinica Cica

    20. jun 2021 | 15:02

    Dusa mala namzcena.Neka je ziv i zdrav i srecan u zivotu, kao i njegovi roditelji. Kroz suze pisem. Neka su sva deca zdrava. ❤️

  • Caca

    20. jun 2021 | 16:57

    SRCE MALO DA PORASTU VELIKI DECAK I SVU SRECU MU ZELIM

  • Djole Sm

    20. jun 2021 | 17:11

    Neka te sreca prati

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA