"Žena stoji, kao kapija, na izlazu kao i na ulazu ovog sveta"

U svakoj zdravoj vezi i braku žena je prijatelj i inspiracija voljenom muškarcu koji se trudi da je obasipa naklonošću

  • 0
Cveće Foto: Pixabay

Institucija braka je i dalje na vrhu liste prioriteta na našim prostorima.

Muškarci koji drže do tradicije i porodičnih vrednosti žele da zasnuju porodicu sa ženom sa kojom dele iste snove, nadanja i želje, ali pod pritiskom svakodnevice nekada zaborave koliko im je njihova lepša polovina važna u životu. Sete se toga za Dan žena, rođendan, porodičnu slavu, godišnjicu braka i porodične praznike, kada svoju nežniju polovinu daruju cvećem i poklone joj više pažnje nego inače.

Žene današnjice su ne samo supruge, majke i domaćice, već i uspešne u poslu kojim se bave, a svaka od tih uloga podrazumeva da će uložiti mnogo energije kako bi na svakom polju sve besprekorno funkcionisalo. Podstrek i poštovanje koje ženama stižu od njihovih jačih polovina daje im vetar u leđa da budu još bolje.

O tome je na Fejsbuku pisao i Bogoljub Karić koji je decenijama u srećnom braku sa suprugom Milankom.

- Dragi moji,  verujem da delite moje mišljenje da svaka žena na ovoj planeti mora da se oseća poštovano i voljeno - napisao je Karić na početku objave.

- Velika je njena uloga u našim životima, jer nije lako biti supruga, majka, baka, sestra, pritom i zaposlena... Zato sam uvek cenio i sa posebnom pažnjom se odnosio prema ženama u mom okruženju, počevši od bake Jefimije, majke Danice, supruge Mare, mojih ćerki Nede, Jelene i Dane, snajke Ksenije, ali i prema mojim unukama Kasiji i Evi, pa onda i svim ženama u porodici, ali i van nje.

On je podsetio da nije teško obradovati žene i kad ne postoji neki povod ili razlog, jer one zaslužuju mnogo više.

- Moja Mara je moja velika ljubav, moj oslonac i žena kojoj mnogo dugujem, jer je moj najveći prijatelj i moja velika inspiracija.

Trudim se da je uvek nečim iznenadim i obradujem, ali znam da voli cveće, pa je to često i moj izbor. Pa zato dragi moji, volimo svoje žene, udovoljimo im, budimo razlog njihovog osmeha i sreće - poručio je Bogoljub Karić uz rečenicu našeg nobelovca - "Žena stoji, kao kapija, na izlazu kao i na ulazu ovoga svijeta".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA