≫ 

Jednostavan trik smiruje bebu i pomaže kod grčeva: Patronažna sestra podelila savet zlata vredan

Dolaskom bebe iz porodilišta počinju dani najveće radosti, ali i dani puni izazova, pitanja, dilema i stresa za sve novopečene roditelje

  • 3
Beba plače Foto: Pixabay

Grčevi kod beba su nešto što će većina mama pomenuti kada ih pitate za prve bebine mesece. Od pomena reči "grčevi" mnoge roditelje oblije hladan znoj. Jer, manje-više svi imaju ovo ne baš prijatno iskustvo sa novorođenčadima.

Svakoj bebi možemo pomoći ukoliko smo dovoljno strpljivi u pronalaženju uzroka pojave grčeva i otklanjanju tog uzroka. Razlozi mogu biti brojni, a svakoj bebi pomaže nešto drugo. 

Patronažna sestra po imeni Lusi Ros na društvenoj mreži TikTok objavila je snimak koji će znači mnogim roditeljima.

Naime, ova žena pokazala je jednostavne pokrete kojima možete sprečiti grčeve koji se javljaju kod novorođenčadi. Pokazala je kako bi trebalo da izgleda pravilno masiranje bebinog stomaka. 

- Često vidite da ljudi trljaju bebin stomak, ali to nema apsolutno nikakvog učinka - objasnila je.

Niko nije otkrio pravi uzrok pojave grčeva kod beba. Zna se da više od 50 odsto njih ima grčeve, blaže ili jače, svejedno, bez obzira na to kakva je ishrana bebe.

- Ukoliko se bebin stomak ne pokreće, mleko se presporo vari i to dovodi do nadimanja i stvaranja gasova - zaključila je Lusi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zorica Danijel

    4. jul 2021 | 23:04

    Ja sam po savetu moje mame,davala bebi nastrugan orascic Malo u kasicici ,pa nacedim mleko iz dojke I onda doji. Ali samo jednom dnevno I zaista I beba I vi spavate mirno. To je pedijatar rekao mojoj Mami kada sam se rodila,koristan oproban savetu Koji ne skodi bebi

  • X

    5. jul 2021 | 04:13

    samo nezno drzati za nogice i vrteti polagano kao da vozi biciklo .. dugujete pivo ;)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA