≫ 

Maja otkrila prečice za lakši život, roditelji oduševljeni: "Kada si mama nikada dovoljno trikova"

Mamama su uvek neophodni trikovi

  • 1
Igračke, deca, igranje, zabava, mama Foto: Pixabay

Biti mama, iako verovatno najlepši na svetu, uopšte nije jednostavan posao. Pred ženama je danas nebrojeno mnogo izazova, pa ne čudi da ako se nađu u ulozi majke, posežu za raznim prečicama i trikovima.

Svoje trikove na jednom sajtu je podelila i Maja, majka četvorogodišnje devojčice, supruga i magistar medicinsko-laboratorijske dijagnostike, zaposlena u bolnici.

Kako kaže kada si mama, nikada dovoljno trikova, a ovo su njeni koji joj olakšavaju život:

1. Sortiranje sitnih igračaka pomoću organizatora za cipele

- Okačite ga preko vrata, kako biste uredno organizovali sitne igračke, lego kocke, klikere i slično. Možete ga koristiti i u kuhinji, kupatilu, pa i za cipele - kaže Maja.

2. Sprečite kapanje sladoleda

Kapanje sladoleda na štapiću jednostavno je sprečiti papirnom korpicom za mafine. Dakle, korpicu probušite na sredini i provucite kroz štapić ispod sladoleda. Na ovaj način ćete izbeći mrlje od sladoleda po odeći.

Igračke, deca, igranje, zabava Foto: Pixabay

3. Pranje igračaka

Operite plastične igračke u mašini za sudove, kako biste uklonili nečistoće. Ovo je posebno korisno, ističe ova mama, ako su vaši mališani bili bolesni, pa će mašina i dezinfikovati sve igračke. Isto tako možete igračke da stavite i u vrećicu za sitniji veš i operete ih.

4. Rezervna torba u automobilu

Maja ističe da je jedan od trikova koji njoj olakšava život, rezervna torba koju uvek ima u automobilu.

- Spakujte pelene, važne maramice, rezervnu garderobu i možda neku igračku, bojanku i bojice. Nikada ne znate kada vam to može zatrebati, a ovako će vam uvek biti pri ruce - objašnjava ona.

5. Kutija za malu odeću

- Kada detetu nešto od odeće postane malo, jednostavno odložite u posebnu kutiju. Kada se kutija napuni, odložite je ili prosledite dalje. Tako ne morate konstantno da preslažete odeću u potrazi za onim komadom koji detetu odgovara - podelila je Maja još jedan svoj trik za urednost.

Igračke, deca, igranje, zabava Foto: Pixabay

6. Rotiranje igračaka

Deci igračke vrlo brzo dosade, posebno u današnje vreme kada im je dostupno pregršt sadržaja. Međutim, za svaku od njih dođe vreme, pa je dobro menjati ih s vremena na vreme.

- Odložite ih u kutije i označite ih pod rednim brojem, a onda rotirajte s vremena na vreme - kaže ova mama.

7. Čuvanje flastera u novčaniku

Novčanik je jedna od stvari koju ćete sigurno uvek poneti sa sobom, zato je dobra stvar da flaster uvek nosite tu i da vam uvek bude pri rucu, a u isto vreme očuvan.

8. Napravite sprej za čudovišta

- Moja devojčica se boji mraka, a ponekad i čudovišta spominje. Napravite ga tako da u boci sa prskalicom sipate običnu vodu, stavite neku nalepnicu po izboru i pre spavanja dajte detetu da poprska sobu i da se oseća sigurno - kaže Maja i dodaje da ona smatra ovo genijalnim trikom.

Igračke, deca, igranje, zabava Foto: Pixabay

9. Zalepite rupice na gumenim igračkama za kadu

Voda u ovakvom tipu igračka često može da se zadrži, i onda u igri dospe u oko.

- Uzmite pištolj za topli lepak i zalepite sve rupice, kako voda ne bi dospela unutra i stvarala buđ - ističe ova mama.

10. Futrola u torbi

- Možda više ne nosite dečji rančić, ali svejedno uvek u svojoj torbi nosite par stvari za dete. Uzmite jednu futrolu i unutra stavite bombone, lizalice, olovke ili šta god da je vašem detetu potrebno. Na ovaj način ne morate svaki put besomučno da tražite po torbi, kada vam nešto zatreba - zaključuje Maja, prenosi supermame.hr.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA