≫ 

Tata iz dva braka ima 30 dece, želi ukupno 105: Razlika između najstarijeg i najmlađeg je 34 godine

Galip i Kristina su svoju prvu bebu dobili putem surogat majke u martu prošle godine

  • 2

Turski preduzetnik, milioner Galip Ozturk (57) sa svojom sadašnjom suprugom Kristinom (24) ima 21 dete, koje je dobio preko surogat majki i devetoro dece iz svoje prethodne veze.

Njih dvoje su nedavno dospeli na naslovne strane skoro svih svetskih medija, jer su za godinu dana dobili 21 bebu, koje su rodile surogat majke. U ovu svrhu su potrošili oko 160.000 evra. Kristina je tada izjavila da želi da ima 105 beba.

Njihova porodica se neprestano širi, a Galip ima ukupno 30 svoje dece. Devetoro dece je dobio u svojoj prethodnoj vezi sa partnerkom koja je 10 godina starija od Kristine.

- Zapravo već imam devetoro dece, ali svi žive i rade u Turskoj. Moje najmlađe dete ima 12 godina, a najstarije 34 godine. Čak i moj 12-godišnji sin radi, prodaje povrće i jaja. Deca mi pomažu u upravljanju fabrikama. Vremenom postaju sve bolji u svom poslu. Svi rade - otkrio je Galip u intervjuu za magazin Forbes prošle godine.

Kristina, koja je poreklom iz Rusije, upoznala je Galipa kad je bila u poseti u Batumiju. Poput Galipa, i ona ima dete iz prethodne veze - kćerku Viktoriju (6) koja živi s njima.

Galip i Kristina su svoju prvu bebu dobili putem surogat majke u martu prošle godine - i od tada nisu prestali da proširuju porodicu na taj način.

"Ostvarujemo svoje snove"

 

- O ovome sam sanjala od detinjstva. Moj suprug je takođe sanjao o velikoj, srećnoj porodici. Tako smo počeli da ostvarujemo svoje snove - rekla je Kristina.

Kristina i Galip, koji surogat majkama plaćaju nešto više od 9.000 evra po trudnoći, zaposlili su i 16 dadilja, koje za puno radno vreme imaju platu od 410 evra mesečno.

Iako su svoju porodicu proširili uz pomoć surogat majki, Kristina ne isključuje mogućnost da rodi još dece.

- Planiram trudnoću, ali ne odmah, jer za sada moram da budem u blizini svojih beba. Teško je biti mama 21 detetu kad ste trudni. U bliskoj budućnosti ne planiramo više beba putem surogat majčinstva - objasnila je

Nedeljni troškovi za decu iznose skoro 5.000 evra

 

Mustafa (15 meseci), Mariam (14 meseci) Ajrin (14 meseci), Alisa (14 meseci), Hasan (1), Judi (1), Harper (1), Tereza (1), Huesin (1), Ana (11 meseci), Isabela (11 meseci), Ismail (10 meseci), Mehmet (10 meseci), Ahmet (10 meseci), Ali (9 meseci), Kristina (9 meseci), Sara (8 meseci), Lokman (8 meseci), Galip (7 meseci) i Olivia (5 meseci) i Viktorija (6) su deca za čije se osnovne potrepštine nedeljno potroši oko 4.230 evra.

Ova porodica svake nedelje kupuje po 20 velikih paketa pelena i po 53 paketa mleka za decu.

Porodica živi u vili od tri sprata, a svako dete deli sobu sa dvoje ili troje braće ili sestara.

- Tako će biti dok su mali, kasnije ćemo ih radzvojiti. Za sada imamo tri sprata u kući, a u budućnosti ćemo možda sagraditi još neki ili ćemo kupiti veću kuću. Nemamo tačan plan, trenutno ima dovoljno prostora za sve - kaže Kristina.

Na pitanje je li moguće posvetiti svim bebama dovoljno pažnje, Kristina kaže da daje sve od sebe.

- Najdraže dete mi je suprug. Ponekad mi dođe da imam još jedno dete, sva naša deca su najbolja na svetu i volimo ih isto - kaže ova mama.

Video: Svaka joj čast: Evo kako izgleda kada ste majka 11-oro dece, koja zbog pandemije ne idu u školu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aha

    27. jul 2021 | 14:11

    I svi rade! Ćak i ono od 12 godina, a naši sa 20 čekaju majčinu sisu uz društvene mreže.

  • Perke

    27. jul 2021 | 14:00

    Ruskinje... ultimate trash žene...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA