Letnje aktivnosti za mališane koje ne koštaju ni dinara: Ovakvu zabavu vole i roditelji i deca

Mališanima da bi bili srećni nisu potrebne skupe igračke i najnoviji gedžeti

  • 0
Deca, porodica, roditelji, igra, dvorište, napolje, zabava Foto: Shutterstock

Leto je prilično izazovno godišnje doba, posebno kada je osmišljavanje aktivnosti za decu u pitanju. Ipak, to ne mora da bude previše komplikovano jer postoje sadržaji i stvari koje su besplatne, zabavne i jednako odgovaraju i roditeljima i deci.

Odrasli se trude da se maksimalno posvete svojoj deci, da im posvete i organizuju vreme, ali istovremeno da obezbede sredstva kako bi mališani imali sve što im je potrebno. Nekada se toliko preopterećeni da zaborave da je deci najznačanije njihovo vreme i pažnja, i da mališanima da bi bili srećni nisu potrebne skupe igračke i najnoviji gedžeti.

Svaka porodica ima svoje viđenje zabave i jedinstven način za probođenje zajedničkog vremena. Kada su se svi članovi zajedno zabavljaju, grade vezu koja traje za čitav život.

Svaki roditelj se trudi da deci pronađe nove ideje za aktivnost. Ali pojedini sadržaji mogu iziskivati mnogo novca. Zato vam predlažemo nekoliko zanimljivih, zabavnih i jednostavnih aktivnosti za vas i vašu decu, koje ćete moći da organizujete bez ikakvog troška.

Snimite kućni video

Porodični trenuci i uspomene su najslađe i svima najdraže. One ne moraju da ostanu samo u vašoj glavi ili zabeleženi kao fotografija na mobilnom telefonu. Postoji mnogo načina kako da sačuvate i organizujete najslađe porodične trenutke, a jedan od njih je kreiranje videozapisa sa porodičnim snimcima i fotografijama.

Deca, kompjuter, laptop, tehnika, dete, dečak Foto: Pixabay

Porodični videi su sjajan način za izražavanje ljubavi prema članovima, deci, roditeljima, bakama i dedama.

Ovakav tip videa ne zahteva mnogo veština, ali nije zgoreg da naučite nekoliko trikova, osmislite i snimite video kako bi vam ostala što lepša uspomena. Internet je prepun besplatnih programa za editovanje i montiranje videa, gde ćete vrlo lako i jednostavno da savladate sve veštine. Ovo ništa ne košta, a svi će biti oduševljeni.

Zamislite samo količinu zabave kada posle nekoliko svi zajedno pogledate snimke koje ste zabeležili.

Kampujte u svom dvorištu

Hrana, spavanje i provođenje vremena napolju najvažniji su elementi potrebni za kampovanje. Ako nemate šator ili vreće za spavanje u kojoj bi proveli celu noć napolju, neka to veče deca budu što duže budna kako bi uživala u čarima kampovanja i ležanja pod otvorenim nebom.

Hrana može biti vrlo jednostavna, a većini dece omiljena, sendviči, viršle, grickalice i slatkiši po njihovoj želji.

Borba vodenim balonima 

Deci je veoma zabavna svaka igra koja uključuje vodu. Organizujete borbu balonima ili pištoljima na vodu. Podelite se u timove i zabava je zagarantovana.

Deca, leto, zabava, roditelj, tata, baloni, voda, kupanje Foto: Pixabay

Voda će vas rashladiti, a deca će uživati. Takođe, ako imate veće dvorište možete da napravite zabavni poligon za decu gde ćete uključiti dodatne fizičke aktivnosti. Ideja je mnogo, potrebno je samo malo mašte.

Dan za bicikliranje

Biciklizam sa decom je prilično jednostvna aktivnost, posebno kada za to koristite uređene staze. Ipak, ako se usudite da izađete iz zone komfora, možete otkriti nove delove mesta u kome živite, a deca će se osećati kao pravi istraživači.

Mališane ćete moći da vozite i vi u sedištima, a oni malo stariji će sami voziti svoj bicikl.

Video: Niko nema boljeg tatu: Sam je napravio sinu - džip!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA