≫ 

Nezaposleni roditelji imaju šesnaestoro dece i žele ih još: "Trošimo 50 litara mleka sedmično"

Najstarije dete ima 31, a najmlađe šest godina

  • 2
Familija Bonel, Dženi, Rej, Jeni, Ray Bonell, Australija, 16 dece, blur Foto: Facebook/The Bonell Family

Mnogočlane porodice su pravi raritet u svetu, pa tako ukoliko imaju više od šest članova postaju prava atrakcija. Jedna od takvih živi na najmlađem kontinentu na svetu.

Dženi i Roj Bonel iz Australije su roditelji šesnaestoro dece. Detalje njihove svakodnevnice redovno postavljaju na društvenoj mreži Instagram. Njihovo najstarije dete ima 31 godinu, a najmlađe šest. Oni imaju devet sinova i sedam kćerki.

Međutim, na iznenađenje mnogih Dženi i njen suprug su priznali da ne planiraju da šesnaesto dete bude i njhovo poslednje. Dženi je ispričala da ne želi da odustane od rađanja sve dok to njeno telo bude moglo da izdrži. 

Mnogo je odricanja koje iziskuje porodica ove veličine, ali su zaista naš blagoslov. Za druge ljude to možda ne bi bilo. Ulažemo 100 odsto u vaspitanje svoje dece i u porodični život koji je za nas, baš takav kakav jeste, savršen - ispričala je majka šesnaestoro dece.

Kućne poslove rade svi podjednako

Dženi kaže da u njihovoj kući postoji pravilo da svako ima svoje obaveze i da je dogovor da svako dete bude angažovano u kućnim poslovima kada napuni osam godina. Na primer, dvanestogodišnja kćerka zna samostalno da skuva jednostavniju večeru za sve njih.

Dženi kaže da porodica popije oko 50 litara mleka nedeljno.

- Trenutno radimo na tome da potrošnju svedemo na 12 litara mleka nedeljno - ispričala je ona.

Inače roditelji nisu zaposleni, a tata je morao da napusti posao kako bi zajedno sa Dženi brinuo o svojoj mnogočlanoj porodici.

Ljudi koji prate ovu porodicu na društvenim mrežama našalili su se da mami Dženi ne treba teretana, jer svakog dana nosi velike količine namirnica iz radnje do kuće.

Ova mama kaže da je organizovati obroke na nedeljnom nivou pravi izazov.

- Hranu kupujemo najčešće za celu sedmicu. Uglavnom kupujemo na popustima, a nekada smo prinuđeni da platimo i punu cenu, što za nas kao porodicu predstavlja udar na budžet - zaključila je Dženi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Тодорић

    10. avgust 2021 | 13:35

    Па од чега живе и купују,када не раде? Од социјалне помоћи?

  • Bajker

    10. avgust 2021 | 13:10

    Preslatki su !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA