Zbog sina koji ima problem sa sluhom, Sara dizajnira ukrasne aparate

Dečak sada rado nosi i pokazuje slušne aparate zahvaljujući svojoj mami koja ih je prilagodila u nešto zabavno i prijatno za decu

  • 0
Slušni aparat mylugss Foto: Instagram/mylugss

Nošenje slušnog aparata za decu ume da bude veoma traumatično iskustvo. Osim toga što su i sami svesni da se na neki način razlikuju, pogledi i pitanja okoline dodatno utiču na to da se često osete neprijatno.

Mame i tate se dovijaju na razne načine kako bi deci koja imaju ovu potrebu olakšali nošenje aparata, a jedna mama izdvojila se kao najoriginalnija.

Sara Ivermi iz Velike Britanije dizajnira specijalne ukrasne slušne aparate sa likovima superheroja i likovima iz crtanih filmova, kako bi svom sinu olakšala nošenje istog.

Fredi je rođen sa kongenitalnom infekcijom citomegalovirusom. Posle tri meseca otkriveno je da je na desnom uhu pretrpeo potpuni gubitak sluha, dok je na levo uho umereno čuo.

Već sa četiri meseca Fredi je nosio sušni aparat, a sa dve godine dobio je kohlearni implantat za stimulaciju slušnog živca.

U početku nije bilo lako nositi se sa tim i prihvatiti to da će se Fredi razlikovati od druge dece, ali je Sara uspela da pronađe u nešto dobro u svemu što se desilo.

- Nije nam bilo lako kada smo saznali za njegov problem, ali znala sam da to neće definisati mog sina i razumela sam da ima potpuno iste mogućnosti i budućnost kao i sva ostala deca - rekla je Sara.

Fredi sada rado nosi i pokazuje slušne aparate zahvaljujući svojoj mami koja ih je prilagodila u nešto zabavno i prijatno za decu.

Ideja je nastala kada je kćerka njene prijateljice u školi imala neprijatnosti zbog slušnog aparata.

Iako njen sin nikada nije dobio negativne komentare, Sara nije gubila vreme i istražila da li ima načina da ukrasi slušne aparate za svoje dete. Posle nekog vremena shvatila je da nijedna kompanija ne nudi sve što je potrebno za prilagođavanje uređaja, pa je odlučila da sama izrađuje nalepnice i kompletne setove.

Tako je nastala i njena firma koja proizvodi ukrasne slušne aparate za decu. Inspiraciju za nove dizajne predlažu Fredi i njegovi drugari, ali i kupci.

- Znam da mališani vole svoje uređaje i ponosni su kada ih pokazuju svojim prijateljima i to je razlog zašto ovo radim - rekla je Sara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA