Marija Veljković: Zaboravljamo koliko je važno da se igramo sa našom decom

Poznato TV lice mama je troje dece, devojčica Neve i Rose i dečaka Đurađa. Da nije lako balansirati između porodice i posla slaže se i sama voditeljka, ali kod nje su prioriteti jasno postavljeni, tako da vreme provedeno sa porodicom i vaspitanje dece ne sme da trpi

  • 10

Da postoji tajna za podizanje zdrave, srećne i uspešne dece, voditeljka Marija Veljković bi je rado podelila. Međutim, ova mama takođe ostvarena i na polju karijere, ističe da je najvažnija svakodnevna edukacija, razgovor, rad na sebi i rad sa svojim mališanima.

- Unicef je organizacija koja se bavi podrškom deci. Ono što je mene mnogo obradovalo, a malo se zna o tome, jeste da je Unicef i podrška roditeljima. Imaju svoju školicu roditeljstva, održavaju seminare, vebinare, predavanja. Sledeći vebinar će biti 28. oktobra u TC Ušće u 18 sati u CINEPLEXX-u. Na društvenim mrežama Unicefa mogu dobiti više informacija - kaže Marija, ističući da samo radom na sebi, roditelj može na pravi način da vaspitava svoju decu.

Unicef, Marija Veljković, vebinar o roditeljstvu Štand Unicef-a se nalazi na drugom spratu TC Ušće FOTO: Telegraf.rs

Neva, Rosa i Đurađ rastu pod Marijin budnim okom, ali njen posao zahteva ponekad mnogo više angažovanja od standardnog osmočasovnog radnog vremena. U tim situacijama, njihova mama kaže da je zagrljaj lek za propušteno vreme.

- Sad snimam novu emisiju pa se desi da ceo vikend, i subotu i nedelju, budem po 12 sati na snimanju. Naravno većina majki zna šta su određena pravila u vaspitanju, ali kada radite po 12 sati, uveče dođete da ih zagrlite i pročitate priču, ne pitate da li si jeo svoj brokoli,  što naravno mislim da treba. Važan je taj neki balans kod roditeljstva i instinkt koji svaki roditelj mora da sluša - kaže Marija i nastavlja:

Nijedan pedijatar, niti bilo ko drugi neće znati bolje od vas, to je sigurno. Možda je ovde važno da pomenemo Unicef, koji ima novi program posvećen igri gde roditelji mogu da se edukuju i da im se objasni koliko je igra važna za edukovanje i sazrevanje kod deteta - zaključuje voditeljka.

Ceo razgovor sa Marijom, ali i više o predstojećem Unicefovom vebinaru, saznajte u videu na početku teksta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Veks

    19. oktobar 2021 | 12:56

    Deluje hladna kao osoba. I antipaticna je.

  • Rade

    19. oktobar 2021 | 13:15

    Da, da kad završi sa snimanjem onda je malo sa Dj. Davidom hahaha.

  • Ne

    19. oktobar 2021 | 13:27

    Samo hladna kao osoba,nego ,mnogo svašta.Glavno da ima liniju,to je za slikanje najvažnije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA