≫ 

Ako je dete nevaspitano, roditelji će biti kažnjeni: Kinezi spremaju radikalan zakon

- Postoji mnogo razloga zbog kojih se adolescenti ponašaju loše, a nedostatak vaspitanja je glavni uzrok - kaže Zeng Tajvej, portparol Komisije za zakonodavna pitanja

  • 4
Škola deca vršnjačko nasilje school violence Foto: Shutterstock

Roditelji u Pekingu čija se deca ponašaju neprikladno, mogli bi uskoro da budu kažnjeni, prema novom zakonu koji je u pripremi.

U nacrtu zakona o unapređenju kućnog vaspitanja, roditeljima odnosno starateljima će biti izrečena opomena, a naređeno je i da moraju da prođu kroz programe usmeravanja porodičnog obrazovanja (vaspitanja), ukoliko tužioci utvrde veoma loše ili kriminalno ponašanje njihove dece.

- Postoji mnogo razloga zbog kojih se adolescenti ponašaju loše, a nedostatak vaspitanja je glavni uzrok - rekao je Zeng Tajvej, portparol Komisija za zakonodavna pitanja.

Nacrt zakona o unapređenju kućnog vaspitanja, koji će biti razmatrana na sednici Stalnog komiteta ove nedelje, poziva roditelje da svojoj deci organizuju vreme za odmor, igru i vežbanje.

Peking se ove godine intenzivno bavio mladima, od bolesti zavisnosti sve do obožavanja influensera. Online igrice su čak okaraktertisane kao "duhovni opijum".

Poslednjih meseci i Ministarstvo prosvete ograničilo je vreme za onlajn igrice za maloletna lica, pa je najmlađima takva aktivnost moguća samo sat vremena dnevno, i to petkom, subotom i nedeljom.

Takođe, obim domaćih zadataka je smanjen, pa je zabranjeno vanškolsko podučavanje iz glavnih predmeta tokom vikenda i praznika, budući da je zaključeno da su deca preopterećena gradivom.

Istovremeno Kina je pozvala svoje mlade stanovnike muškog pola da budu manje ženstveni, a više muževni.

U svom "Predlogu za smanjivanje feminizacije muških adolescenata", Ministarstvo je pozvalo škole da promovišu sportove poput fudbala.

Video: Budalo! Dolazi vamo, buđava!: Dete iz petnih žila viče na majku usred Kneza

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA