≫ 

Pripremila večeru za Božić 3 meseca unapred: "Sve sam zamrzla, čak i jaja"

- Kada dođe Božić, dok se svi drugi budu znojili u kuhinji, ja ću sedeti sa čašom proseka u ruci i uživati - kaže ova domaćica

  • 3
Božićna večera, svečana večera, ručak Foto: Pixabay

Dolaskom hladnijih meseci, stiže i vreme praznika, porodičnih okupljanja i tradicionalnih ručkova i večera. Svako ko je ikada pripremao obrok za veći broj ljudi, zna da je potrebna dobra organizacija, temeljan plan nabavke i priprema. Međutim, retko ko počinje mesecima unapred da sprema večeru za Božić.

Kejt Hol (35) iz Engleske, koja živi sa svojim suprugom Metom (38) i njihovom decom Eli (5) i Džošom (2), otkrila je da Božić ove godine planira da dočeka bez stresa i da je zbog toga već pripremila večeru.

- Pečurke sam već pripremila sredinom septembra - otkrila je Kejt.

- Blanširala sam ih i ohladila, stavila u kesicu i u zamrzivač. Organizovala sam večeru za celu porodicu. Zamrzla sam hranu tri meseca ranije. Nisam baš dobra u organizaciji, zato sam postala opsednuta zamrzavanjem hrane.

Sa ovom praksom je počela kada je otišla na porodiljsko odsustvo, zbog ograničenih primanja.

- Počela sam ranije da pripremam večeru za Božić prvi put prošle godine. Isekla sam krompir, šargarepu, pripremila boraniju i karfiol. Met je u početku bio skeptičan, ali mi je pomogao sa seckanjem, jer sam mu obećala da će za Božić odmarati - iskrena je ova žena.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Kate | Food Waste & Homecook (@thefullfreezer)

- Kupila sam i zamrznutu i već pripremljenu ćuretinu. Na Božićno jutro samo sa stavila tepsiju u rernu. Hrana je bila ukusna isto kao da je tog trenutka pripremana. Zato sam ovde godine još ranije odlučila da uradim isto - ispričala je ona.

Ove godine za Božić će sa ovom porodicom biti i njihovi roditelji.

- Trebalo mi je oko tri sata za pripremu, što sam rasporedila u dva dana. Povrće uvek blanširam kako bi zadržalo boju. Sve stavljam u kesice za zamrzavanje koja ima etiketu i datum - objašnjava  Kejt.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Kate | Food Waste & Homecook (@thefullfreezer)

Dodala je da jedino ne zamrzava majonez i salatu.

- Neki moji prijatelji misle da je to grozno, ali kada ste zauzeta mama, štedi vam mnogo vremena. Hranu odmrznem na vreme za ručak i savršenog je ukusa - kaže Kejt.

- Zamrzavam čak i jaja kojima ističe rok upotrebe. Samo ih razbijem, stavim u kesice sa zatvaranjem i položim u zamrzivač kako bih imala više mesta - objasnila je ova mama.

Ona savete deli na Instagramu, gde je prati više od 22.000 ljudi. Kejt kaže da je zamrzavanje hrane sigurno, jer se tako zaustavlja širenje bakterija i dodaje da sve dok sledite smernice o sigurnosti hrane i roku upotrebe, nema razloga za brigu.

- Od kako sam počela sa ovom praksom, uštedim oko 60 evra nedeljno, ali od toga mi je važnije da bacanje hrane svedem na minimum. A kada dođe Božić, dok se svi drugi znoje u kuhinji, ja ću sedeti sa čašom proseka u ruci i uživati - zaključila je ona.

Video: Pravoslavni Božić slave Betmen i Forest Gamp, ali i ove holivudske zvezde

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Тодорић

    26. oktobar 2021 | 13:59

    Здрава храна...дивна прошлогодишња здрава храна.Добро за децу, посебно печурке...Ко зна шта ћемо следеће читати као нпр отровала породицу и слично

  • Iva

    26. oktobar 2021 | 16:01

    Pa moze se nesto zamrznuti .Ja pred slavu ,rodjendane zamrznem odredjene namirnice Sarme uvijem i zamrznem ,torte takodje ,neka testa (slane torte testo) ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA