≫ 

Surogat majka greškom dala svoje dete: "To je bila najteža odluka u mom životu"

Njen sin će u junu ove godine napuniti 18 godina, a ona se nada će ga uskoro čuti i videti

  • 1
Carole Horlock Foto: Profimedia/Ken McKay/ITV / Shutterstock Editoria

Kerol Horlok (55) iz Engleske je surogat majka, a na svet je donela čak 13 beba i time usrećila mnoge parove.

Kako kaže, oduvek je osećala potrebu da pomaže drugima i naglašava da je poseban trenutak onaj u kom predaje bebu roditeljima.

Međutim, jedna beba i trudnoća okrenuli su njen svet naopačke.

Naime, Kerol je, kao i uvek, primila poziv od roditelja koji su želeli da im baš ona rodi bebu. Lako su se dogovorili.

- Njegova supruga nije mogla da ima dete, pa smo se dogovorili da dam svoje jajne ćelije koje će se spojiti sa njegovim spermatozoidima. Rodila sam zdravog i prelepog dečaka 4. juna 2004. godine, a njih dvoje su bili presrećni - priseća se Kerol.

Ali, samo šest nedelja posle porođaja, poziv bebinog oca promenio je sve.

DNK test

- Pozvao me je besan i rekao da je DNK test pokazao da on nije otac deteta. Nije mi bilo jasno kako se to desilo, jer sam preduzela sve mere predostrožnosti, pa sam tražila još jedan test i imala sam šta da vidim. Beba je začeta samo nekoliko dana pre vantelesne oplodnje, i to sa mojim mužem - objasnila je ova žena.

Kerol i njen suprug Pol nisu imali zajedničku decu, a kako kažu, kada su saznali da su postali roditelji, njihov svet se okrenuo za 180 stepeni.

Carole Horlock Foto: Profimedia/Ken McKay/ITV / Shutterstock Editorial

- Mislili smo da je u pitanju neka šala. Međutim, to je bila naša stvarnost. Predložili smo roditeljima da nam daju bebu, ali smo se posle nekoliko sati dogovorili da je ipak najbolje da je zadrže - ispričala je Kerol.

Kako kaže, to je bila najteža odluka koju je donela u životu.

- Smirila sam se kada su mi obećali da ćemo se čuti i viđati. I jesmo, jedno vreme, a onda su poruke prestale da stižu i izgubili smo svaki kontakt - priča Kerol sa suzama u očima.

Prema njenim rečima, ona je u kontaktu sa svim bebama koje je rodila, osim sa dečakom začetim prirodnim putem pre dogovorene veštačke oplodnje.

- Odlučila sam da ne mogu samo tako da ga pustim. Na Fejsbuku sam pronašla ženu uz koju odrasta i videla slike kada je imao sedam godina. Srce mi se steglo od tuge - rekla je ona.

Njen sin će u junu ove godine napuniti 18 godina, a Kerol je, u nadi da će on poželeti da upozna biološke roditelje, ostavila broj telefona u registru za kontakte za usvojenu decu.

- Sve vreme mislim na njega. Nadam se da će jednog dana telefon zazvoniti i da ću čuti njegov glas - zaključila je Kerol.

Video: Da li je bebu Kameron Dijaz rodila surogat mama?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA