Stručni skup o razvoju deteta kroz Montesori koncept učenja

Više nego ikada, danas je jasno da se bez emocionalne inteligencije ne može odgajati zdravo dete

  • 0
Deca vrtić Foto: Shutterstock

Stručni skup pod nazivom "Dobrobit izražavanja emocija za razvoj deteta, kao Montesori koncept učenja" biće održan 26. februara 2022. godine, onlajn, na Zoom platformi, u organizaciji Montesori društva Srbija i HappyMamma – Centra za dobrobit porodice, najavile su ove organizacije u zajedničkom saopštenju.

Kako je navedeno, danas je više nego ikada jasno da se bez emocionalne inteligencije ne može odgajati zdravo dete. Organizatori su uočili povezanost razvoja EQ i Montesori pedagogije usmerene na razvoj celokupne ličnosti deteta, i tome posvetili ovaj skup.

Predavači na skupu će biti Eržebet Bedrosian, spec. predškolske pedagogije, Montesori edukator i predsednica Montesori društva Srbije, prof. Zorana Jolić Marjanović, profesor Filozofskog fakulteta, odsek psihologija i Snežana Milanović, diplomirani fizioterapeut, SI Baby terapeut, Marte Meo terapeut iz "Senzorijum" Kabineta za senzornu integraciju i ranu intervenciju.

Na skupu će, takođe, govoriti i Tijana Adamov Ignjatović, osnivač "Žute Patalone" - Inicijative za proučavanje detinjstva i Koncept inkubatora društvene odgovornosti, kao i Tatjana Prokić, psiholog, psihoterapeut, autor programa za razvoj emocionalne inteligencije "EmoMe", osnivač Centra za dobrobit porodice "HappyMamma".

Teme stručnog skupa biće  "Emocionalni razvoj i Montesori pedagogija", "Emocionalna inteligencija - šta je i čemu služi", "Emocionalna regulacija dece sa PSO (poremećaj senzorne obrade) u Montesori okruženju", "Kako odgajati emocionalno zdravo dete u Montesori duhu kod kuće" i "Kako razvijati emocionalnu inteligenciju kod dece".

Kako je navedeno u saopštenju, za učesnike su predviđene su i zanimljive radionice. Učesnici će moći da saznaju kako da podstaknu samokontrolu i samoregulaciju ponašanja u Montesori okruženju, kako izgledaju radost i sreća bez straha i besa, ali i da saznaju više o proaktivnosti i učenju na greškama kroz principe razvoja samomotivacije kod dece i mladih.

Četvrta radionica namenjena je podsticanju empatije i društveno odgovornog ponašanja u svakodnevnom životu dece i mladih.

Montesori društvo Srbije osnovano je 2004. godine i usmereno je na popularizaciju ideja Marije Montesori u radu sa predškolskom i školskom decom, organizovanje stručnog usavršavanja Montesori vaspitača, pedagoga i drugog stručnog kadra, koordinisanje i sinhronizovanje akcija postojećih Montesori vrtića u Srbiji i povezivanje sa Montesori asocijacijama u svetu.

Centar za dobrobit porodice Happymamma je mesto odakle se pruža podrška svima koji se bave decom i čiji je cilj da doprinesu bezbrižnom dečjem odrastanju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA