≫ 

"Brinuću o unuci, ali samo dok joj je mama (17) u školi": Stav jednog dede podelio internet

- Ne pada mi na pamet da čuvam dete dok se moja kćerka zabavlja - jasan je ovaj čovek, ali njegov stav nije naišao na odobravanje kod svih

  • 6
Deda, unuk, beba, sin Foto: Shutterstock

Postati roditelj u tinejdžerskim danima nije lako ni za same roditelje, ali ni za njihovu okolinu, posebno ukoliko je trudnoća neplanirana.

Jedan muškarac podelio je svoje iskustvo i napisao da je njegova sedamnaestogodišnja kćerka postala majka, a on deda.

Međutim, kako je istakao, ne pada mu na pamet da čuva unuku dok se ona zabavlja.

Svoj stav opravdao je time da je njegova kćerka odlučila da rodi dete i da nije trebalo ni tada, ali ni sada da očekuje da će sa malom bebom moći da uživa, provodi se i izlazi.

- Plaćaću dadilju da čuva malenu dok joj je majka u školi, a i kasnije kad moja kćerka krene na fakultet - rekao je on i dodao da će sa svojom suprugom pokrivati sve troškove i bebe i mlade mame sve dok ona ne diplomira.

- Ona bi trebalo samo da se usredsredi na školu i na brigu o svom detetu - kaže deda i dodaje da se nedavno šokirao kada je saznao da je kćerka već zamolila dadilju da joj čuva dete i vikendom, kako bi ona mogla da se opusti i zabavi sa svojim prijateljima.

Kada joj je to spomenuo, rekla mu je, kaže, da je preopterećena zbog obaveza u školi i brige o bebi.

- Rekao sam joj da razumem, ali da dogovor nije bio takav, a ona je počela da plače i govori da kako ne živi život - požalio se novopečeni deda.

- Budući da je htela da rodi dete, mora da prihvati i odgovornost i brige za njega - rekao je on, ali se u komentarima ispod objave nisu svi uslaglasili sa njegovim mišljenjem.

- Ukoliko je prvi put posle nekoliko meseci tražila da radi i nešto drugo osim učenja i čuvanja bebe, trebalo je da joj dopustite. Svim roditeljima je potreban predah od obaveza, a mami tinejdžerki posebno - napisala je jedna žena.

Bilo je i onih koji su razumeli novopečenog dedu i njegovu perspektivu.

- Teško je, naravno, ali ona mora da se prilagodi. Mnoge mlade devojke imaju dosta manje pomoći i podrške, pa se snalaze - napisala je jedna anonimna osoba.

Šta mislite, ko je u pravu - deda ili mlada majka? Podelite sa nama kroz komentare.

Video: Željko Ražnatović i Zoran Šijan se igraju: Majke Bogdanu i Bojanu obuzela milina u porodičnoj kući

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ceca

    28. januar 2022 | 11:05

    Deda je u pravu.

  • Zvezdaš

    28. januar 2022 | 11:41

    Deda je 100 posto u pravu. On joj je velika podrška i to bi trebala da ceni. Šta bi radila kada bi sve morala sama da obezbedi?

  • T

    28. januar 2022 | 11:26

    Svako ko se odluci da postane roditelj slucajno ili namerno mora da zna kakvu odgovornost dete i nosi. Jednom mesecno je u redu opustiti se ako ima ko da ih pricuva, ali svaki vikend je previse.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA