"Tražimo najukusniji praznični recept!" konkurs: Milena Radivojević - Venčići od luka (FOTO)

Pokaži svoje kulinarsko umeće, koje će te s Zlatiborcem odvesti na Zlatibor!

  • 0

Sastojci:

- 1 velika glavica crnog luka

- 125g Zlatiborac dimljene slanine

- 100g ljutog tortilja čipsa

- 1 jaje

Priprema:

Dobro izmrviti tortilja čips. Oljuštiti luk, pa ga seći na kolutove debljine 1-1,5cm. Vaditi po 2 koluta, pa ih obavijati slaninom. Za jedan venčič je potrebno 2 spojena koluta (jedan u drugom) i 2 šnita slanine. Svaki venčić premazati umućenim jajetom, pa uvaljati u tortilja čips. Što je čips sitniji, to će se bolje zalepiti. Venčiće redjati u pleh na papir za pečenje, pa peći 10-ak minuta na 220C.

Foto: Milena Radivojević

Mali broj potrebnih sastojaka, pristupačnost proizvoda, kvalitet istih, sočnost, dekorativnost, dobar izvor energije za hladne dane, brzina spremanja, ali i brzina jedenja...kada jedno jelo poseduje sve navedene karakteristike, ono mora biti, ništa manje, nego savršeno.

Venčići će upotpuniti Vaš jelovnik za praznike, dekorisati svaki sto, izgledom mamiti uzdahe i izazvati oduševljenje svih degustatora. Nemojte da Vas zavara mali broj sastojaka i lakoća spremanja, ovi venčići su savršeni.

Foto: Milena Radivojević

Želiš da osvojiš vikend za dvoje na Zlatiboru? Prijavi se na konkurs “Tražimo najukusniji praznični recept!”

Praznična euforija je uveliko počela. Glavni sastojak svakog praznika je lepa trpeza sa ukusnim đakonijama. Tim povodom Zlatiborac i Telegraf te pozivaju da i ti učestvuješ u nagradnom konkursu pod nazivom Tražimo najukusniji praznični recept!” i podeliš sa nama svoju kulinarsku tajnu. Najvrednije i najvičnije od vas ćemo obradovati putovanjem na Zlatibor i pokloniti im omiljene proizvode.

Pokaži svoje kulinarsko umeće, koje će te s Zlatiborcem odvesti na Zlatibor!

Pošalji nam fotografiju, recept sa Zlatiborac proizvodom i komentar zašto je baš tvoj recept zaslužio titulu najboljeg jela za prazničnu trpezu na mejl: posaljirecept@telegraf.rs a mi ćemo ih objaviti na našem portalu. Najkreativniji recept i komentar po oceni našeg žirija osvajaju vikend na Zlatiboru za dve osobe a dva drugoplasirana ukusan paket Zlatiborac proizvoda.

Konkurs je otvoren do 15.01.2019. do 23:59. a pobednike ćemo proglasiti 21.01.2019.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA