Fantastične fotke Lisabona koje će vas raspametiti

Lisabon je jedan od najstarijih gradova na svetu, a najstariji je u Zapadnoj Evropi. To nije nikakvo čudo: sa svojim prirodnim zalivom u vidu reke Težo i mediteranskom klimom zbog koje ima najtoplije zime od svih evropskih metropola, prosto vapi da bude naseljen

  • 1

Lisabon je prestonica i najveći grad Portugalije, nekadašnji centar prve globalne pomorske imperije, sa svojih 552,700 stanovnika u samom gradu i ukupno 2,8 miliona u okolini (što znači da svaki četvrti žitelj te zemlje živi u ili oko njega).

Prepoznat kao globalni grad zbog svoje finansijske, trgovinske, medijske, zabavne, umetničke, obrazovne i turističke važnosti, Lisabon je i dalje jedna od najvećih evropskih luka na Atlantiku.

Kao sedmi najposećeniji grad Južne Evrope, i kao industrijski i svaki drugi centar, daje najveći mogući doprinos portugalskom BDP-u.

Lisabon je jedan od najstarijih gradova na svetu, a najstariji je u Zapadnoj Evropi. To nije nikakvo čudo: sa svojim prirodnim zalivom u vidu reke Težo i mediteranskom klimom zbog koje ima najtoplije zime od svih evropskih metropola, prosto vapi da bude naseljen.

Ako do sada niste bili u ovom gradu, verovatno je vreme da počnete da pravite planove i da skupljate pare. Isplati se svaki dinar (ili evrocent).

 

If you think adventure is dangerous, try routine; it’s lethal Lisbon, you're a pretty one #lisbon #lisboa #alfama #portugal_em_fotosA photo posted by Rachel Ecclestone Nomad (@urbantraveller) on

 

 

Lisboa A photo posted by Nicola Wilson Ruiz (@spicola) on

 

 

 

 

Aqui, literalmente, me senti em casa!A photo posted by Rogério da Hora (@rogeriohora16) on

 

A photo posted by Vera YIN (@verayin119) on

 

 

#ViewPoint #Lisbon #Travelling A photo posted by Krupa (@krup5) on

 

 

Se termina el verano! Gracias por el fin de semana.A photo posted by Guille Mosquera (@guillemosquera) on

 

Video: Ako volite tirkizno more, peščane plaže, mir... Onda je ovo mesto u Grčkoj idealno za vas

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    14. decembar 2019 | 12:41

    DIVAN GRAD I NIJE VELIKA SKUPOCA ALI IMA I ONIH KOJI USRED DANA NA TRGU NUDE DROGU STO ME JE ZAPREPASTILO!!! KLIMA FANTASTICNA TOPLO PREKO DANA A NOCI SU SVEZE!! TAMO BI COVEK MOGAO ZIVETI!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA