≫ 

Izgledaju bezazleno, ali mogu biti opasni: Namirnice i predmeti koje ne smete uneti u kabinu aviona

Spisak stvari koje ne smete da unesete u avion vam se možda čini smešnim, ali ima poentu

  • 1

Putnici moraju da budu pažljiviji prilikom pakovanja ručnog prtljaga jer neke stvari nije dozvoljeno unositi u avionsku kabinu.

Kako biste izbegli naporne sigurnosne provere i eventualno oduzimanje pojedinih namirnica i predmeta, povedite računa o tome da sledeće stvari spakujete prema propisima ili da ih uopšte ne nosite sa sobom.

Džem

Džem ostavite kući. Foto: Pixabay.com

Iako se radi o želatinastoj strukturi, džemove nećete moći da unesete u avionsku kabinu zbog toga što veliki broj kompanija ovu namirnicu smatra tečnom. No, valja napomenuti kako ipak retke aviokompanije dopuštaju unos teglica manje zapremine od 100 ml.

Maslac

Slično kao i u prethodnom slučaju maslac ima čvrstu strukturu, ali se vrlo lako može rastopiti usled delovanja visoke temperature i tako postati tečan, a unošenje tečnosti je strogo zabranjeno u kabine.

Topljeni sirevi

Osim što i topljeni sirevi mogu menjati svoje agregatno stanje, oni mogu prouzrokovati i jako neugodan miris u avionskoj kabini. Dakle, bolje ga ne nosite sa sobom.

Sportska oprema

Sportska oprema je podložna zabrani. Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Bejzbol palice, palice za golf, pikado i različiti katapulti, oprema za krstarenje ili predmeti koji se koriste u borilačkim sportovima strogo su zabranjeni u avionu.

Otvarači za flaše

Iako oni mogu biti odličan poklon ili korisno sredstvo koje uvek imate uz sebe, ali otvarači za flaše nisu dozvoljeni u ručnom prtljagu.

VIDEO: Preterivanje svih preterivanja: Privatni avion u kojem se vozi Kim Kardašijan je teško opisati

(Telegraf.rs/klix.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bivši ratnik

    23. decembar 2018 | 18:04

    Topljeni sir, maslac,džem su supstance koje svojim izgledom podsjećaju na određene vrste eksploziva i zbog toga su zabranjene jer se lako može desiti da ih pod tim nazivom neko unese u avion.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA