≫ 

Omiljena hrana srpskih turista u Grčkoj će od 1. maja biti znatno skuplja

Vest koja neće obradovati sve koji planiraju da letuju u Grčkoj

  • 20

Sudeći po najnovijim vestima iz Grčke, cena legendarne slane poslastice za mnoge turiste iz Srbije porašće između 10 i 15 odsto od 1. maja.

Govoreći na Grčkoj televiziji, predsednik udruženja roštiljdžija Giorgos Polizos, izjavio je da je glavni krivac za ovo poskupljenje porast cene mesa, kao i visoki porezi.

Suvlaki je, zajedno uz giros, jedno od omiljenih i najprepoznatljivijih jela mnogih turista koji posete Grčku, a čine ga meso i prilozi obmotani oko posebnog pita hleba.

Foto: Pixabay,com

Iako je godinama njegova cena bila 2.50 evra u većini turističkih mesta, nakon ove promene, ona će sada iznositi 3 evra.

Polizos je dodao da je svestan da ljudi neće biti srećni zbog ovog poskupljenja, ali i da je viša cena jedini način da se i dalje garantuje kvalitet suflakija koji se prodaje.

- Povećanje cene je jedini način da se zaštiti kvalitet našeg proizvoda, naglasio je.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ја

    20. april 2019 | 10:49

    Нека буде и 10 е само не ЦГ

  • 🤔🤔🤔

    20. april 2019 | 11:57

    Možda bude 3,5€,jer već 2-3 god.unazad plaćamo po 3,2€....!a neka bude koliko hoće-opet ćemo ići u Grčku!!! Pijemo vodu sa česme,marketi jeftiniji od naših....ponesemo par šorceva i majica---kupaći---i UŽIVAMO!!!!Pozdravljam sve ljubitelje grčkih plaža!!!

  • Sonic

    20. april 2019 | 11:41

    Ne BiH otišao u CG ni da mi plate. Za te pare uživam i puno je opuštenije. Grčka forever. A ta priča o paradajz turistima je toliko izvikana. Toga sada nema ni 5%. A i šta će nam kad imaš aranžman all inclusive za 1000 eur.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA