≫ 

Rajska grčka ostrva na kojima možete iznajmiti sobu za samo 30 evra

Kako su rekli iz Turističke organizacije Grčke za "Telegraf" prosečne cene u toku predstojeće sezone trebalo bi da ostanu na istom nivou kao i prošle godine.

  • 6

To se da videti i u cenama aranžmana srpskih turističkih agencija koje se nisu menjale u odnosu na prošlu godinu, pa se tako letovanje u Haniotiju i Pefkohoriju i dalje može naći do 250 evra sa autobskim prevozom i smeštajem. Ostrva su zbog avionskog prevoza uvek bila skuplja, a prosek za dvokrevetni apartman na Kritu ili Rodosu sa svim uključenim taksama je između 500 i 600 evra.

Zanimljivo je da su cene pića i hrane u nekim mestima na Halkidikiju koja vrve od srpskih turista skočile, pa tako kafu možete platiti i do 4 evra, a ručak u restoranu do 15 dok su na Rodosu ili Kritu, za koje su turistički paketi skuplji, cene hrane i pića čak i jeftinije nego na Halkidikiju.

"Život je kratak, a Grčka ima toliko ostrva. Pa, zašto vreme trošiti na bilo koju drugu zemlju na svetu?", vole da kažu Grci. Stoga vam preporučujemo neka od najlepših ostrva koja su i te kako pristupačna za srpski džep.

U Kikladima

Andros grčko ostrvo foto: Tara Tomović

Mala ostrva poput Androsa, Tinosa i Sikinosa su čak i jeftinija od popularnih grčkih letovališta u kojima stanovnici Srbije Letuju. Osim što dvokrevetni apartman možete naći do 50 evra, cene hrane i pića (frape evro i po, ručak u proseku oko 8 evra) su daleko niže, a imate i mogućnost kampovanja, kao i svakodnevne trajekte koji već po ceni od 38 evra saobraćaju više puta dnevno.

U Dodekanezu

Rodos grčko ostrvo foto: Tara Tomović

Grupa većih grčkih ostrva koja su, barem kada su cene u pitanju, velika konkurencija jedna drugima. Već od 30 evra u avgustu možete naći dvokrevetni apartman na Kosu. A nije ni teško doći do Kosa - imate opciju niskobudžetne avio-kompanije Rajaner od Atine ili brodom nekoliko sati. Niske cene pronaćićete i na Tilosu (dvokrevetna soba u avgustu između 40 i 50 evra), na Kalimnosu (35 evra) i na Lerosu za sličan novac. Cena karte za trajekt do Lerosa je 80 evra, do Tilosa 110 i do Kalimnosa 104.

U Severnom Egeju

Ostrvo Samos Foto: Wikimedia/Hans-Heinrich Hoffmann

Cene smeštaja su ovde niže nego bilo gde drugde u Grčkoj. Na Lezbosu je prosečna cena dvokrevetne sobe 30 evra, pa čak i manje, a na Samosu do 40 evra. Na Hiosu se u avgustu cene kreću od 40 evra pa naviše. Povratna karta za trajekt je 81 evro do Mitilinija (Lezbos), 93 do Samosa i 73,5 do Iosa.

U Jonskom moru

Balkan fun Foto: Balkan fun/Promo

Velika izbor rajskih mesta po veoma pristupačnim cenama hotela i troškova. Verovali ili ne, čak su i cene trajekta dvostruko niže nego u Egejskom moru. Do Zakintosa možete stići iz Kilinija i nazad za manje od 18 evra, a do Kefalonije za 19. Do Krfa i nazad možete preko Igumenice za oko 25 evra. A Lefkada ima ubedljivo najveću prednost jer ne zahteva korišćenje trajekta. Cene dvokrevetnih apartmana su od 30 evra na Krfu, od 45 evra na Zakintosu i Kefaloniji.

U Saronskom zalivu

Ostrvo Hydra Foto: Wikimedia/dronepicr

Fantastična i prilično jeftina Grčka ostrva nalaze se na samo pedesetak kilometara od Atine, odnosno Pireja. Do Egine i Angistrija cena karte za trajekt će vas koštati 20 evra, do Porosa 25, a do Hidre 56. Poslednji u nizu saronskih ostrva Speces košta 77 evra. Iako je cena trajekta do Specesa najviša, smeštaj je najjeftiniji i kreće već od 80 evra za dvokrevetnu sobu.

(Tara Tomović/Telegraf.rs)

https://www.telegraf.rs/teme/krit

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA