Čudna pećina u Grčkoj u blizini Atine: Voda kaplje odozdo, s poda na plafon, a telefoni se kvare (FOTO)

Neka mesta čine da osećate jezu i neobjašnjiv strah, a još ako je neka misterija vezana za njih - imate pravo jezivo mesto

  • 2

Oni koji su posetili ovu pećinu tvrde da već na ulazu možete da osetite čudnu energiju koja kao da ne dolazi sa ovog sveta, a za ovu grčku pećinu vežu se mnoga okultna svedočanstva i nagađanja o vojnim eksperimentima.

Skriveno i misteriozno mesto nadomak Atine gotovo da niko i ne obilazi. Razlog su brojna praznoverja koja dolaze da istražuju samo obožavatelji okultnog. Pećina Develis nalazi se na jugozapadnoj strani planine Pendeli, s koje je nekada stizao mermer za izgradnju Partenona.

Davelis Cave U pećini se nalazi i crkva u steni. Foto: Wikimedia/Ribouldingue

Pećina je nazvana prema razbojniku iz devetnaestog veka po imenu Develis koji ju je koristio sa svojom bandom kao sklonište. Prema legendi postojao je i lavirint tunela koji je vodio do kuće vojvotkinje koja mu je bila ljubavnica. Na ulazu u pećinu u steni se nalazi crkva pustinjaka iz 12. veka.

Malo dublje u pećini skrivao se bog Pan, a ostaci koji to potvrđuju mogu se videti u Arheološkom muzeju u Atini. Na jednom od zidova vide se rezbarine putnika, uključujući i nekoliko engleskih pisaca devetnaestog i ranog dvadesetog veka.

Postoje zapisi o tome da je grčka vojska ovde praktikovala poverljive operacije, zbog čega kje pećina bila zatvorena za javnost. Povezivana je i sa nukleranim oružjem, eksperimentima tokom hladnog rata i brojnim teorijama zavere.

Ukleta cuprija, duhovi, magla, crna macka, lebdeca zena Šta je istina, a šta samo strašna izmišljotina? Foto: Telegraf, Shutterstock

Okultni status pećina u planini u obliku piramide dobila je zbog različitih ispovesti posetioca. Navodno su neki videli vodu koja kaplje s poda prema plafonu, stvorenja nalik mačkama koja hodaju na dve noge, a sa elektronskim uređajima ovde se dešava nešto čudno jer se gase ili kvare. Poslužil abi kao odlična scenografiaj za neki horor film jer se tamo navodno nalaze brojni dokazi ritualnih aktivnosti.

Grk Dimitrios Makridopoulos kojeg je uvek zanimalo okultno, otišao je u pećinu s kamerom i uređajem koji “lovi” neobične aktivnosti putem radiofrekvencija. Uređaji su zabeležili neobične zvukove, senke i likove. On je jođš na ulazu osetio čudnu energiju koja kao da dolazi sa drugog sveta. Stručnjac iobjašnjavaju da razlog tome može biti magnetizam, ali uzrok ne znaju da objasne.

(Telegraf.rs/punkufer.dnevnik.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Foka

    16. maj 2019 | 13:40

    Mnogo su gledali seriju Charmed I sad veruju u magiju. Ja cu da odem u tu pecinu I uzivo da snimam tok dogadjaj. I da vam dokazem da su to prazne price

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA