Hrvatsko ostrvo na koje možete besplatno samo nedeljom od 9:30 do 10:45

Nestvarno ostrvo u Hrvatskoj!

  • 1

Uživanje u prirodi i miru ostrva Visovca motiv je posetilaca koji tu dolaze da se "isključe" od buke i napune energijom. Energija tog ostrva na Visovačkom jezeru, između Roškog slapa i Skradinskog buka, zaista je posebna.

Da li je razlog to što je taj mali biser Nacionalnog parka Krka oduvek mesto za molitvu i razmišljanje ili je stvar u energiji koju pruža priroda, najbolje je da svako odgovori za sebe.

Visovac su najpre naselili eremiti, pustinjaci reda sv. Avgustina, koji su na ostrvu sagradili manji samostan i crkvicu posvećenu sv. Pavlu apostolu, a po njihovom odlasku dolaze franjevci.

ostrvo visovac visovacko jezero foto: printscreen/youtube/motorcycle couple

Od sredine 15. veka tu se nalazi franjevački samostan Majke od Milosti i Crkva Gospe Visovačke, koji s krajolikom čine jedinstvenu celinu. Samostan ima vrednu arheološku zbirku, kao i zbirku istorijskih predmeta i knjižaru s vrednim primercima.

Očaravajuće prirode Visovačkog jezera i Nacionalnog parka Krka prepoznali su i producenti pa su ih šezdesetih godina, kao idealne za dočaravanje netaknute lepote u kojoj su živeli Indijanci, prikazali u avanturama Vinetua. Pre četiri godine tu se snimala i nova trilogija o avanturama poglavice Apača Karla Maja.

ostrvo visovac visovacko jezero foto: printscreen/youtube/motorcycle couple

"Nedeljom posetioce na ostrvce besplatno prevoze brodovi iz Stinica i Remetića, ali samo na polascima u terminima misa (9:30/45, 10:00/15 i 10:30/45 za polaske na misu u 11 sati i na povratnim polascima odmah po završetku bogosluženja). Ostalim danima brodovi plove po cenovniku i redovnom plovidbenom redu NP-a Krka", piše Visovac.hr.

Nacionalni park organizuje izlete brodom sa Skradinskog buka za koji treba izdvojiti dva sata. Nešto duža tura traje četiri sata, a uključuje lepote od Skradinskog buka do Roškog slapa, uključujući i ostrvo.

Cene su po osobi od 35 do 130 kuna, a deca do četvrte godine imaju besplatnu kartu, prenosi PunKufer.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slobodan

    28. maj 2019 | 11:21

    Bolje da ste pisali o Manastiru Krka koji se nalazi uzvodno od ovog manastira, koji je stariji a pre svega je naš, Pravoslavni...ipak smo mi Srbi a ne hrvati

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA