Mikonos je ekskluzivno mesto, a cene su i više nego paprene: Suvlaki 7 evra, pivo 12, ležaljke 50, a biftek čak 385 evra!

Cene da ti pamet stane!

  • 0

Možda je PDV u Grčkoj smanjen sa 24 na 13 odsto, ali su cene na Ostrvu vetrova i te kako skočile, toliko da su prevazišle zdrav razum.

I ovu sezonu obeležiće skupoća na Mikonosu, a o njoj će se možda ove godine najviše pričati budući da je većina trgovaca podigla cene proizvoda i usluge koju nude "krem de la kremu" računajući na veliku i brzu zaradu. A tek je maj.

Nedavno smo pisali o američkom turisti koji je "otvorio sezonu" prevara po restoranima, pa je tako šest piva i lignje platio čak 836 evra!

mikonos foto: pixabay.com

Izuzetak su poznate plaže i čuveni barovi na plaži kao što su Namos, Scorpios, Principote i Santana gde su visoke cene decenijama poznata i opravdana stvar zbog visokog kvaliteta usluge koju gosti dobijaju.

Kako prenosi "Proto thema", dok u celoj Grčkoj sprovode kontrole kada je u pitanju povećanje cene suvlakija po nalogu Komisije za zaštitu konkurencije, na Mikonosu je cena suvlakija skočila iznad svake granice razuma, pa tako svinjski suvlaki košta čak 7,40, svinjski ražnjić 7,20, a grčki sendvič 7,40 evra.

U jednom restoranu na plaži tanjir sa lignjama košta čak 95 evra dok biftek šnicla poznata po imenu Tomahavk košta 385 evra!

- Prevaranti! Stavljaju naduvane cene u jelovnike, nenormalno je skupo, često menjaju imena objekata da bi izbegli kritike u javnosti. Samo tri obroka koštaju 800 evra. Da se ne lažemo to nije moguće, napisao je jedan posetilac na TripAdvisoru.

Vlasnici radnji i ugostiteljskih objekata ne samo da ne žele da snize cene, nego se trude da ih u svakoj prilici povećaju pritom ne vodeći računa o kvalitetu usluge koji pružaju.

mikonos foto: pixabay.com

Zanimljivo je da nisu samo hrana i piće nenormalno skupi već i svaka druga vrsta usluge. Na primer, na nekim plažama ležaljke koštaju 50 evra po danu, a ako uz njih želite i suncobran to je još 50 evra dodatno. Još prošlog leta cene parkinga su se kretale od 20 evra da bi do sredine jula stigle već do 40-50 evra.

Ni cene smeštaja nisu ništa bolje, pa se tako dvokrevetna soba kreće od 300 evra po noćenju. Za dva gazirana soka potrebno vam je 16 evra, a ako ste i za sendvič u centru grada prekoputa aubobuske stanice pripremite još 12,80 evra, za suvlaki sa pivom 14 evra, a za ležaljku na plaži Agia Ana 40 evra.

(Tara Tomović/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA