≫ 

Predivno grčko ostrvo na kom možete letovati i za 200 evra, a važi za jedno od najjeftinijih

Destinacija koja sve više zaokuplja pažnju srpskih turista jeste ostrvo Evija.

  • 2
kimi evija grčka foto: printscreen/youtube/Voria Evia

Nalazi se malo dalje nego što su naši turisti uglavnom navikli da idu, ali se isplati svaku paru. Naime, Evija je drugo po veličini grčko ostrvo i prostire se severno od Atine, a krasi je čak 700 kilometara obale i čak 230 hiljada stanovnika.

A kad smo kod para, važi za jedno od najjeftinijh mesta za letovanje u Grčkoj!

Glavni grad Evije je Halkida do koje se može doći mostom iz kopnene grčke, a ako letujete u nekom drugom delu ostrva imate svakodnevne trajekte koji saboraćaju često, a povratna karta košta tek 10 evra.

Nekoliko agencija u Srbiji nudi Eviju u svojim aranžmanima, pa se tako mogu pronaći jako isplativi paket aranžmani koji obuhvataju smeštaj i autobuski prevoz po ceni od samo 200 do 300 evra (u zavisnosti od broja ljudi).

Takođe, cene na Eviji su veoma pristupačne i niže od onih na Halkidikiju ili na drugim ostrvima smeštenim južnije. Tako je ručak u restoranu do 8 evra, gazirano piće skoro dva evra, kafe su po dva evra, pola litre vode je 50 centi, suvlaki i giros malo manje od dva evra, a pivo tri.

Pogledajte koja su mesta najlepša za letovanje na Eviji:

Pefki

kimi evija grčka foto: printscreen/youtube/Voria Evia

Najpopularnije turističko mesto na severnom rubu Evije, tačno prekoputa Skijatosa. Krasi ga plaža duga četiri kilometara, ali i nestvarno čisto more.

Edipsos

kimi evija grčka foto: printscreen/youtube/Drone Hellas

Mesto koje je zbog svojih termalnih izvora poznatije i kao banja, a temperatura vode u nekima od njih je od 30 do 70 stepeni. Zanimljivo je da se izvori nalaze na samoj obali mora gde prave prirodne bazene koji su atrakcija za turiste.

Kimi

kimi evija grčka foto: printscreen/youtube/Voria Evia

Ako baš želite da pobegnete od turista i ostalih zemalja, dobar izbor je i Kimi koji se nalazi na 87 kilometara od Halkide i pruža pravi mali beg u tradicionalnu Grčku. Čim ugledate boju vode isprva ćete misliti da se nalazite na Bahamima. Neverovatan tirkiz!

(Tara Tomović/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • daleko ali vredi

    4. jun 2019 | 11:52

    ako hoćete beli pesak i prozirno more i nikoga oko sebe jedino mesto u grčkoj je elafonisos

  • Mima

    31. maj 2019 | 11:52

    Bili smo prošle godine u Edipsosu. Predivno. Jedina zamerka je da su preskupe putarine i trajekt , ukoliko idete sopstvenim kolima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA