≫ 

Otkrivamo šta je jeftinije: Dva letovanja u Grčkoj van sezone ili jedno letovanje u sezoni?

Dva letovanja van sezone koštaju u proseku oko 400 evra, a isto toliko košta i jedno u sezoni.

  • 9

Zbog pristupačnih cena letovanja u junu i septembru, ali i činjenice da se stari odmor mora iskoristiti do kraja juna mnogi se odlučuju da dva puta iskoriste priliku i odu na more, a obavezan izbor je Grčka.

Pitanje je pak, kakav je kvalitet dva letovanja po ceni jednog van sezone za razliku od onog u sezoni?

Letovanje u junu i septembru vuče određene rizike za sobom, pa tako ne možete baš sto odsto biti sigurni da će vremenske prilike biti idealne, kao ni da će temperatura vode biti topla. Nekima to, doduše, nije ni tako važno.

Halkidiki, Chalkidiki, poluostrvo Foto: Pixabay

Dve turističke agencije potvrdile su nam da najbrže odlaze aranžmani za jun i septembar, a kako godina odmiče tako se popunjavaju termini i u julu i u avgustu.

U junu je najpopularniji Halkidiki, pa tako paket aranžman sa smeštajem i autobuskim prevozom u Haniotiju može izaći i do 150 evra, dok su cene za septembar nešto skuplje i letovanje košta do 200 evra. Cene u Paraliji i Leptokariji su još povoljnije, pa postoje aranžmani i za manje od 100 evra, što je priznaćete i više nego pristupačno.

Krf Foto: Pixabay

A koliko su jeftiniji aranžmani sa avionskim prevozom u junu i septembru?

Najaktuelnija destinacija avionom za jun i septembar je svakako Krf, ali zbog troškova avionskog prevoza paket aranžman košta oko 450 evra što je prilično skuplje od kopnene Grčke, pa se izbor srpskih turista opet svodi na Halkidiki i Olimpsku regiju.

Što se tiče paket aranžmana u sezoni, cene su raznolike u zavisnosti od destinacije koju želite da obiđete, ali je i izbor destinacija koje dolaze u obzir mnogo veći.

Sarti, Halkidiki Foto: Wikipedia/Itto Ogami

Halkidi je za u proseku 100 evra skuplji ako se letuje u sezoni, a ostrva ne odudaraju previše sa cenama van sezone i u sezoni, posebno ako je avionski prevoz uključen u priču.

Ako želite da letujete u sezoni i obiđete, na primer Rodos letovanje će vas koštati sigurno 500 evra po osobi. Ipak, ako se odlučite na jedno letovanje u junu i jedno u septembru na Halkidikiju, oba letovanja će vas koštati kao jedno na ostrvu u sezoni.

Izbor je vas, a u komentarima nam kada vi najviše volite da letujete?

VIDEO: Šta sve ne treba da radite u Grčkoj

(Tara Tomović/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Roki

    5. jun 2019 | 15:20

    Godinama letujem u Grckoj krajem jula i pocetkom septembra, i mogu da vam kazem da sem razlike u ceni smestaja nista se drugo ne razlikuje.

  • Ninos

    5. jun 2019 | 21:23

    Isao sam pre dve godine u junu i pocetkom avgusta i tada sam cekao sedam sati na Grckoj granici! I u sezoni vise nikad! U junu je sve ciisto i dan je veci a guzva neuporedivo manja.

  • J

    5. jun 2019 | 22:51

    85e od 24.5 do 3.6. Nema gužve na granicama, milina. Poneses 200e i uzivas. Nakupujes se stvari, jedes, pijes... U sezoni deru... 200e samo smestaj, plus guzva na granici, plus 300-400e za normalan provod.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA