Ova plaža je toliko lepa da može i da vas ubije: Važna informacija koju morate znati pre nego što je posetite

Tragičan završetak letovanja bugarskog para u Grčkoj.

  • 0

Bugarska turistikinja doživela je toliko jak alergijski šok da je momentalno izgubila život naočigled šokiranog supruga i ostalih turista na plaži Mirtos na Kefaloniji.

Nesrećna žena je jedva stigla da poviče da ju je ujela osa. Njen suprug je otrčao do lokalne kantine da zatraži pomoć, pa je njegova supruga na kraju privatnim automobilom prevezena u Zdravstveni centar na ostrvu. Nažalost, dok su stigli do tamo bilo je već kasno, pa su lekari mogli samo da konstatuju njenu smrt.

osa foto: pixabay.com

Plaža Mirtos na Kefaloniji poznata je po velikom broju osa, pa morate biti na vreme pripremljeni za to, ali i posedovati informaciju da li ste alergični ili ne. Ukoliko ste alergični pri ruci vam obavezno mora biti neki antihistamik.

Alergijske reakcije na ubod ose mogu se javiti nakon prvog uboda iako se češće pokazuju tek nakon dva, tri uzastopna uboda.

Simptomi alergije koji momentalno zahtevaju medicinsku negu su:

- poteškoće sa disanjem

- nesvestica

- oticanje usta i grla

- ubrzan puls ili osip

Ukoliko niste alergični, a ubola vas je osa bitno je odstraniti žaoku, pa prebrisati mesto uboda sirćetom ili vodenim rastvorom soda bikarbone. To će pomoći da ublažite crvenilo i oticanje.

Savet plus: Kako biste oterali pčele od sebe ponesite na plažu metalnu pepeljaru (ili bilo kakvu metalnu tacnu ili činijicu), sipajte domaću kafu u nju i zapalite je. Kafa će se polako pušiti, a dim će terati ose od vas.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA