• 7

Prošli smo Golgotu da bismo otkrili najlepšu plažu na Lefkadi i potpuno se isplatilo (FOTO)

Neverovatno nepristupačan put odveo nas je na najlepšu plažu na Lefkadi

  • 7

Pored Egremni i Porto Kacigi plaže na Lefkadi, čini se da je ovaj dragulj Jonskog mora nepravedno zapostavljen. Tokom letovanja na Lefkadi nismo očekivali da će nas plaža Milos najviše očarati.

Milos, plaža, Lefkada

Foto: Bojana Krstić

Kada kažete Lefkada mnogi pomisle prvo na plažu Porto Kacigi koja je prema Trip Adviseru proglašena za jednu od 10 najlepših plaža na svetu.

Milos, plaža, Lefkada

Foto: Bojana Krstić

Ipak, plaža Milos retko se pominje, a njena divlja lepota oduzima dah s prvim pogledom. Već prvog dana zaputili smo se na ovu plažu i na njoj proveli već deo letovanja. Iako je sam put do nje zahtevao psihičku pripremu, nismo mogli da joj odlimo, a biće vam i jasno zašto.

Do ove plaže ćete stići iz malog mesta Agios Nikitas koje se preporučuje ljudima koji traže mirniji odmor.

Milos, plaža, Lefkada

Foto: Bojana Krstić

Ono što je izdvaja od ostalih plaža je njena nepristupačnost. Ne samo što ima dosta da se hoda, već ako planirate da do nje idete peške biće to jedna avantura kroz brda i kozije stazice, ali svakako vredna svakog truda.

Ako krenete iz centra Agios Nikitas posle 20-tak minuta ugledaćete možda najlepši prizor koji ste imali priliku da vidite.

Pogled s kozije stazice na plažu Milos oduzeće vam dah, a mnoge je ovaj prizor podsetio na plažu iz filma "Plava laguna".

Milos, plaža, Lefkada

Foto: Bojana Krstić

Put do plaže kreće iz centra, zatim stižete do stepenica koje ubrzo prelaze u koziju stazicu koja uz veliku uzbrdicu izbija na brdo s kog se pruža neverovatan pogled.

Baš iz ovog razloga za pešačenje do ove plaže savetuje se nošenje zatvorene obuće, najbolje patika.

Milos, plaža, Lefkada

Foto: Bojana Krstić

Put preko brda nastavlja takođe uzanom neravnom stazom koja kreće da se spušta ka plaži. Nedostatak pravilo urađenih stepenica i neravno tlo zaista otežava silazak do plaže, pa se preporučuje veliki oprez.

Dodatno opterećenje predstavlja teret koji svakodnevno morate da nosite do plaže jer na njoj nema kafića niti prodavnice pa sve što vam je potrebno morate da nosite sa sobom, od vode, sokova, hrane pa čak i suncobran.

Milos, plaža, Lefkada

Foto: Bojana Krstić

Kada stignete na plažu shvatićete da je svaka kap znoja tokom planinarenja s razlogom puštena. Plaža je prekrivena sitnim šljnkom, a ima i peskovitih delova.

Milos, plaža, Lefkada

Foto: Bojana Krstić

Gužve gotovo da nema nikada jer je plaža dovoljno prostrana i velika da može da primi veliki broj ljudi, ali se zbog njene nepristupačnosti ne odlučuju svi za dolazak ovde.

Milos, plaža, Lefkada

Foto: Bojana Krstić

Za one koji ne žele da pešače postoji brodić koji polazi sa gradske plaže u Agios Niktasu i vozi turiste do plaže i nazad za 6 evra po osobi.

Milos, plaža, Lefkada

Foto: Bojana Krstić

(Telegraf.rs/B.K.)

Komentari

  • Ja

    Bio sam tamo pre 2 godine sa zenom i to me je skupo kostalo. Naime, gospodja je jedva savladala put do plaze, pa mi je do kraja letovanja prigovarala! Inace, plaza je san snova!

  • Jelena

    Lefkada i Milos plaza zaista mesto najlepse sto sam videla u zivotu,jedino sto ima jako puno smeca bas kad idete ovim puticem.. Ali je plaza,more raj za oci zaista, a ko nije bas siguran plivac da zna da su talasi cesto jako veliki na bilo kojoj plazi na zapadnoj strani ovog ostrva. Pretprosle godine sam bila na Lefkadi obisla skoro sve plaze! Prosle sam bila na Kefaloniji svaki deo ovog ostrva je savrsen. Sto se mene tice samo Jonsko more!

  • kefalonia na dlanu

    Kefalonija -kraljica Jonskih ostrva na samo par kilometara od Lefkade je prepuna plaza do kojih mozete doci autom.Posetite Kefaloniju!!!!!

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima