Kad Srbi saznaju za ovo mesto, Paralija će biti prošlost: Iste cene, ali daleko lepša plaža i more

Perea se smatra predgrađem Soluna, ali i prelepim letovalištem koje vikendima vrvi od Solunjana.

  • 7

Naime, Perea se nalazi 15 kilometara južno od centra Soluna i 4 kilometra od aerodroma, a poznata je po dugoj peščanoj plaži, restoranima, tavernama i, naravno, promenadi kojom možete šetati satima.

Ono što je još jedna prednost ovog letovališta, koje je u ponudama mnogih turističkih agencija i u Srbiji jeste blizina Solunu, drugom najvećem gradu u Grčkoj.

Perea Solun

foto: printscreen/youtube/myVideoMedia

Do njega možete stići redovnom autobuskom linijom (autobusi saobraćaju na svakih pola sata) po ceni od jednog do dva evra ili tridesetpetominutnom vožnjom brodićem po ceni od 3 evra po osobi u jednom pravcu.

Još nešto čini Pereu savršenim mesto za letovanje, a to je činjenica da se Halkidiki nalazi na samo 50 kilometara od ovog letovališta, pa tako osim izleta u Solun, možete posetiti Kasandru i Sitoniju.

Perea Solun

foto: printscreen/youtube/myVideoMedia

Ukoliko ste smešteni u nekom od hotela onda ćete ležaljke imati na račun kuće, a na ostalim mestima je obavezno da naručite piće i biće ceo dan besplatne. Inače, cene noćenja u apartmanima se kreću već od 25 evra po noćenju u dvokrevetnoj sobi.

S obzirom na to da je Perea poznata kao jedan od najvećih kongresnih centara u Grčkoj, zanimljivo je da su cene soba zapravo i do četiri puta skuplje tokom zimskih meseci, a svaki hotel ima i po nekoliko kongresnih sala.

Perea Solun

foto: printscreen/youtube/myVideoMedia

Voda je plitka, pa je Perea idealna za decu i neplivače, ali ono na šta treba obratiti pažnju jeste razmnožavanje meduza koje počinje u avgustu.

Cene su veoma pristupačne, a vikendom se pripremite za gužve kada se lokalci iz Soluna "spuste" na kupanje.

(Tara Tomović/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Žanka

    15. jun 2019 | 13:14

    Plaza je grozna. Postoji razlog sto se zitelji Soluna ne kupaju tu vec na Halkidikiju. Solun je luka, coda je masna i prljava. Drzite se Halkidikija, ostrva i Platamonasa. Takodje u Perei i naselja posle nie zive Albanjerosi sto rade gradjevinu jer je jeftiniji smestaj nego u gradu.

  • Vojin

    15. jun 2019 | 15:28

    Nedavno sam bio ovde, ostao sam 2 nedelje, i stvarno je dobro mesto. Nedaleko se nalazi i mrestiliste delfina, i plivanje sa delfinima je jedno od onih iskustva koje bi svako trebao imati :). Topla preporuka

  • Aco

    15. jun 2019 | 15:12

    Bili prosle godine ,stvarno uzivali jedina zamerka su uze plaze kupali se u Epivatesu,ovo leto idemo u Epivates on je u nastavku Peree vrhunske plaze.Put do Peree i Epivatesa se ne oseti.Sve preporuke

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA