≫ 

Turisti počeli da izbegavaju jedno od najpopularnijih grčkih ostrva, pa će sada reagovati i nadležni

Grčka policija počela je sa redovnim inspekcijama na ostrvu Mikonos, nakon velikog broja žalbi turista koji su plaćali račune i do 800 evra u restoranima.

  • 7

Grčko Ministarstvo finansija namerava da sprovede 50 hiljada inspekcija u narednih nekoliko nedelja i tako uhvati na delu restorane koji pljačkaju turiste na Mikonosu.

Nakon što su šest porcija lignji i pivo platili 836 evra, druga grupa turista se požalila da je dva proseka platila čak 120 evra, a suvlaki košta čak 12 na pojedinim mestima u gradu.

Ispostavilo se da je vlasnik jednog od restorana koji vara turiste i čuveni turski kuvar koji se prošle godine proslavio dok je solio biftek. Njegov restoran na Mikonosu je trenutno zatvoren nakon što je poreska inspekcija pronašla da nije prijavio čak 18 hiljada evra profita. Inače, u ovom restoranu biftek košta čak 750 evra!

mikonos foto: pixabay.com

Ipak, vlasnici restorana uzvraćaju udarac i ne vide razlog za čuđenje kada se "oduvek znalo da cene na Mikonosu nisu za svačiji džep".

- Dovlače vas sa ulice rečima da ćete dobiti besplatne ležaljke, ali vam ne pokazuju cene u meniju, a i kada vam ih pokažu one su samo na 100 grama i ne važe za celu porciju, kaže jedan turista na TripAdvisor-u.

Stoga, ako se uputite na Mikonos ovog leta otvorite četvoro očiju.

VIDEO Ove plaže oduzimaju dah, bukvalno: Odnele su najviše života, a njihova lepota je nestvarna

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA