E, Milorade, Milorade: Kako izgleda biti Srbin tokom sezone u Hrvatskoj?

Sve više Srba u sezoni radi na hrvatskom primorju.

  • 1

Kolumnista Branimir Periša, napisao je za "Slobodnu Dalmaciju" kolumnu o tome kako je biti Srbin tokom sezone u Hrvatskoj.

U njegovoj kolumni prepričao je razgovor neimenovanih ugostitelja koji komentarišu koliko je teško biti ugostiteljski radnik u jeku sezone u Hrvatskoj.

U tekstu je opisan problem i nedostatka radne snage sa kojom Hrvatska muči muke, a spasiteljima su proglašeni ni manje-više nego Srbi.

Odlomak iz teksta vam prenosimo u celosti:

Onda je, posle kratkog muka šta je zavlada u betulici, počela raspredati kako sve ove teške brige oko turizma i radne snage, blago njima, ne muče narod u Severnoj Koreji.

-E, Milorade, Milorade...

Niti oni gde idu, niti im 'ko dolazi. Zbog loše žetve, Mili vođa odredio im je 30 deka spize dnevno, a umesto da putuju kao turisti, u moru oko Japana kupaju se njihove interkontinetalne rakete. A u nas se Pupovac na džambo plakatima po celoj zemlji pita kako je biti Srbin u Rvaskoj...

- Kakve to ima veze sa Severnom Korejom? - prestravljeno je upitala Dobra Parona sve se osvrćući oko sebe, da gde nema neželjenih ušiju, kao u bivšem sastavu.

- Nema nikakve, odogovorila je ova. Ali ima veze sa našim turizmom, jerbo ga među ostalimam, spašavaju i radnici iz Srbije. Eto kako je biti Srbin u Rvaskoj... Spasitelj! - reka je i natega gutljaj piva.

- E, Milorade, Milorade... Šta ti je to tribalo? - dodala je B.S. Uskoro i posrče zadnju kap svoje travarice.

(Telegraf/Slobodna Dalmacija/Branimir Preša)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дејан Младеновић

    28. jun 2019 | 17:12

    Периша == Бериша 😀🤗

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA